I després

Platja d’Aro ha de pagar 2,5 milions per l’expropiació del càmping Pinell

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, nova sentència sobre les expropiacions del Puig Pinell de Platja d’Aro. El Jurat d’Expropiació ha determinat que l’Ajuntament ha de pagar 2,5 milions d’euros al propietari del càmping Pinell per adquirir-ne els terrenys. La sentència determina, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme Antoni Cano, que l’expropiació hauria de ser per dos milions d’euros, però com que una resolució anterior determina que siguin 2,5, no la pot valorar més baixa. En tot cas, ha concretat Cano, l’Ajuntament s’estalvia de pagar els interessos de la primera resolució.
Cano ha explicat que, ja durant l’anterior mandat, el Jurat d’Expropiació va determinar que l’import que l’Ajuntament havia de pagar per la finca que ocupa el càmping Pinell era de 2,5 milions d’euros. El consistori, però, no va abonar aquesta quantitat i, amb el pas del temps, es van anar generant uns interessos que l’Ajuntament hauria de pagar al privat.
Mentre esperava que l’Ajuntament li pagués, la propietat del terreny va demanar una nova taxació. Amb aquest nou procés, ha explicat el regidor d’Urbanisme, s’anul·lava l’anterior i quedaven eliminats els interessos contrets. Així, durant la retaxació, es va modificar la Llei d’Urbanisme, i les expropiacions. D’acord amb la taxació de l’Ajuntament, encarregada a un catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, la finca val 1,5 milions d’euros. Una valoració que l’Ajuntament va presentar al Jurat.
L’informe del catedràtic considera que els primers 28 metres de la finca que segueixen la carretera de Pachá al Port són urbans, i la resta rústics. Una tesi que el Jurat d’Expropiació va considerar en part, explica Cano, de manera que va determinar que el cost de la finca era de dos milions. D’aquesta manera, l’Ajuntament s’estalviava 500.000 euros i els interessos. No obstant això, la sentència també estipula que la xifra no pot ser inferior a la determinada anteriorment per una altra sentència, de manera que es queda en 2,5 milions, com abans, però sense interessos.
Cano ha comentat que negocien amb la propietat i que també s’estudia si es pot donar aprofitament a través de la revisió del POUM.
D’altra banda, el ple de demà aprovarà una rectificació del POUM abans de la seva aprovació provisional i just quan s’ha acabat l’exposició pública. Afecta el Pla de Millora Urbana de l’Avinguda S’Agaró, que afecta l’illa a on hi ha l’Ajuntament. L’oposició dels veïns ha obligat l’equip de govern a fer marxa enrere. Cano ha explicat que s’ha decidit fer-ho abans de l’aprovació inicial per evitar que els afectats segueixin amb l’incertesa de si se’ls arregla o no.

El més llegit

I després