I després

El Suprem tanca el procés de Paladium i dóna la raó a l’Ajuntament de Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons informa El Punt, el Tribunal Suprem s’ha pronunciat a favor de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que no haurà de pagar els cinc milions d’euros en concepte de responsabilitat patrimonial pel tancament de la discoteca Paladium el 2001. La resolució, que és definitiva, ratifica una sentència del 2006 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i desestima un recurs de cassació contra l’Ajuntament per danys patrimonials en fer tancar el local. El TSJC el va desestimar perquè s’havia presentat fora de termini.
El detonant del procés van ser unes obres d’ampliació de la sala i la construcció d’uns lavabos, que es van fer sense llicència municipal. L’Ajuntament va intentar legalitzar la situació i la comissió d’urbanisme ho va aprovar, però les llicències de l’Ajuntament van ser anul·lades per dues sentències del TSJC del juny del 2000 i febrer del 2001 per vulnerar la legislació urbanística, i li anul·lava la llicència d’activitats classificades, de manera que tota la discoteca esdevenia il·legal. Paladium SA va reclamar, l’abril del 2002, a l’Ajuntament i a la Generalitat la responsabilitat patrimonial perquè, suposadament, la llicència havia estat mal donada. Però es va desestimar i l’amo va recórrer al TSJC, que va dictar, el 2006, que el propietari no tenia dret a la indemnització perquè va recórrer massa tard. L’actual sentència ratifica la del 2006 i considera “negligent” haver fet obres sense llicència.
El recurs de cassació interposat al Suprem per l’explotador de la discoteca Paladium, Marcelo David Bouana, era l’últim pas per tancar el procés.La discoteca, situada al Mas Artigas, va esdevenir una activitat il·legal per les sentències del TSJC del 2000 i el 2001, en perdre també amb elles la llicència d’activitats classificades, atorgada per l’Ajuntament en un intent de legalitzar totes les discoteques anteriors al 1987. A aquests fets s’hi afegeix el conflicte entre el propietari de la finca del Mas Artigas, Àlvar Moreno, i l’explotador de Paladium, Marcelo David Bouana, ja que el primer li reclamava més diners pel lloguer.

El més llegit

I després