I després

Pla estratègic a Palamós per recuperar la gamba

Compartiu aquesta història

Segons informa El Punt Avui, els pescadors de Palamós han decidit elaborar un pla estratègic per la sostenibilitat de la pesca “amb motiu de la greu situació que viu el sector pesquer a Palamós”. Segons el patró major de la confraria, Francesc Benaiges, l’alarma es va activar “després de veure que la mida de la gamba capturada aquest any era inferior a la d’altres anys”, i van creure que “era urgent prendre decisions”. “El pla, de mesures d’aplicació immediata, té com a objectiu ordenar i gestionar el retorn a la pesquera de la gamba una vegada acabada la veda que permeti fer sostenibles les millores assolides amb l’aturada”, va dir. Per això, s’ha creat una comissió formada per dotze persones, representats de diferents interessos, amb l’encàrrec d’elaborar una proposta que haurà de ser aprovada per la junta general. Una vegada s’hagi aprovat el pla, es farà arribar a la Generalitat.

D’altra banda, els pescadors dels ports de Roses, Llançà i el Port de la Selva van començar ahir una veda i les barques d’arrossegament de la flota d’aquestes confraries no sortiran a pescar fins d’aquí a un mes. L’objectiu de la veda, que acabarà el 23 de febrer, és aconseguir que espècies com ara el lluç, el rap, el llenguado i les gambes que es pesquen en aquesta zona puguin reproduir-se i créixer, ja que els seus caladors estan donant senyals de fatiga.

En total, la veda afectarà 500 pescadors de 90 embarcacions d’arrossegament de la costa Brava, encara que la flota de setge, la del palangre i l’artesanal continuaran pescant.

El més llegit

I després