La ciutat de Sant Feliu de Guíxols ha viscut una setmana de reivindicació i commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, que oficialment se celebra el 28 de juny. Han sigut més de tres dies d’activitats i accions per a “fer visible allò que, si no es diu, no existeix”, segons ha afirmat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament guixolenc Laura Serrano. “Tots plegats fem camí per a garantir els drets de totes les persones, amb independència de l’orientació del desig, d’expressió o d’identitat de gènere”, ha dit la mateixa edil.

Laura Serrano ha parlat en nom de l’Àrea d’Igualtat, i de tot el consistori de Sant Feliu en el seu conjunt, quan ha dit que estan “molt satisfets amb la feina reivindicativa que s’ha engegat al municipi aquests darrers dies”, una feina que no s’ha d’aturar i que ha de continuar per “fer un Sant Feliu visiblement amable i acollidor amb totes les persones“. “Totes les iniciatives han estat molt positives i ens sentim immensament orgullosos de pertànyer a una ciutat que es mou per les persones i la seva diversitat”, ha conclòs la mateixa regidora.

El passat 19 de juny es van aplegar un conjunt de persones al passeig marítim, entre treballadors de l’administració municipal i gent de carrer de Sant Feliu, per a pintar un bloc de formigó amb els colors de la bandera de la diversitat. D’aquesta mateixa acció se’n va fer una filmació que es va incloure a un vídeo-collage fet per varis SAI (Serveis d’Atenció Integral) de municipis d’arreu de la demarcació de Girona per a reivindicar la igualtat sota el lema La diversitat ens enriqueix. El vídeo en qüestió es pot veure des del 28 de juny en diversos perfils de xarxes socials.

A part, l’Arc de Sant Benet, ubicat davant del Monestir, es va il·luminar amb els colors de l’Arc de Sant Martí, i es va culminar la sèrie d’accions amb la participació del SAI guixolenc a un debat virtual coordinat pels SAI del Baix Empordà i les àrees d’Igualtat dels ajuntaments de Sant Feliu i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró. L’activitat es va batejar com a Orgull Rural – El Baix Empordà.

“Des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols volem agrair a totes les persones que han fet possible aquestes accions o han col·laborat en la seva visibilitat i difusió a través de les xarxes”, ha volgut remarcar la regidora d’Igualtat Laura Serrano. L’edil ha assegurat que “continuem treballant per aquesta causa“.