I després

Pilar Francès enceta el cicle de conferències sobre memòria històrica de la Casa Irla

Sota el títol ‘El fil de la memòria’, aquest divendres 26 de gener a les 7 de la tarda, l’escriptora guixolenca explicarà en primera persona, relats sobre memòria històrica amb la necessitat de recuperar i divulgar el nostre passat col·lectiu i lluitar contra l’oblit

Compartiu aquesta història

Pilar Francès enceta el cicle de conferències sobre memòria històrica a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols. Sota el títol ‘El fil de la memòria’, aquest divendres 26 de gener a les 7 de la tarda, l’escriptora guixolenca explicarà en primera persona, relats sobre memòria històrica amb la necessitat de conèixer el passat més recent, un passat que, al nostre país, està estretament vinculat a la Guerra Civil i el franquisme.

Ella és la veu dels protagonistes, dels fets que ajuden, en moltes ocasions, a reconstruir, enriquir i precisar la narració històrica.

Francès ens explica que és el que es pretén amb aquest cicle de conferències.

L’escriptora es troba immersa en tres projectes sobre memòria històrica al Museu de Sant Feliu, que tracten de temes com els deportats als camps nazis.

Tot plegat es tracta d’una petita aportació a la tasca que s’està fent arreu del país per recuperar i divulgar el nostre passat col·lectiu i lluitar contra l’oblit.

Pilar Francès és néta d’un mariner republicà exiliat a França més de trenta anys, de qui ha escrit les seves memòries, ‘Quan calmin els mals vents, tornaré’. Després d’aquest projecte en van sortir d’altres ‘La repressió franquista a Santa Cristina d’Aro (1939-1944)’; ‘Pals: Guerra Civil, franquisme i repressió (1939-1947)’, o ‘Trenta-set cartes i sis poemes d’amor’, la biografia d’Eugeni Gurnés Bou, alcalde cenetista de Llagostera afusellat a Girona l’any 1943.

Ha fet diversos tallers d’escriptura i fa temps que escriu contes, a més,  ha guanyat vuit premis literaris, on destaca el primer premi del XXIIè Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat amb el conte ‘Davant del Fortuny’; el tercer premi del 3r Concurs de microrelats 2018 Dones de Santa Cristina d’Aro amb ‘Velles arts’, el segon premi dels Jocs Florals del Palau Güell de Barcelona amb ‘L’artec’ i el 5è Premi Empordà de Novel·la amb l’obra ‘Tot passa dues vegades’.

A més, també li han atorgat la Beca d’Estudis President Irla amb el projecte ‘Gaietà Hugas Callol i Lluïsa Duran Cama: republicans, maçons i compromesos amb Catalunya’.

El més llegit

I després