I després

PERFORMANCE D’ALEPH PER SANT JORDI

Compartiu aquesta història

Nota de l’Associació “Aleph” sobre l’acte que es va portar a terme el matí de Sant Jordi, “diada que es va veure sacsejada per la proposta d’un grup d’actors i actrius que arrossegaven un taüt i bosses d’escombraries negres de gran embalum que van recórrer tot el centre de la ciutat de sant Feliu de Guíxols, en mig de les parades de flors i llibres, mentre es desenvolupava la jornada cultural. La manifestació , alenada per l’associació Aleph , simbolitzava l’estat de malaltia greu que pateix la cultura, amenaçada per la manca d’interès de les institucions i per la pressió fiscal.

El grup de 8 alumnes de Georgia Bonell van sensibilitzar els presents de forma silenciosa i les octavetes distribuïdes per Aleph van informar a la població de l’acte que es feia tot seguit per presentar el manifest fundacional d’aquest grup format per artistes i persones amants de la cultura que va néixer la tardor de l’any passat.

En el manifest, llegit a les escales de l’Espai K de l’antic hospital per Georgia Bonell, s’expressa que “els nous temps reclamen la reinterpretació del fet cultural, fent-lo més pròxim i més crític. Hem d’apropar-lo al nostre entorn, allunyant-lo del consumisme i de les maniobres interessades. D’aquesta forma, la cultura esdevé un compromís al servei de tota la societat en la que neix”

Aleph vol impulsar tota mena d’iniciatives relacionades amb la cultura i demana la col·laboració de tothom, especialment dels joves per gaudir del fet cultural”.

 

El més llegit

I després