PERFORMANCE D’ALEPH PER SANT JORDI

Nota de l’Associació “Aleph” sobre l’acte que es va portar a terme el matí de Sant Jordi, “diada que es va veure sacsejada per la proposta d’un grup d’actors i actrius que arrossegaven un taüt i bosses d’escombraries negres de gran embalum que van recórrer tot el centre de la ciutat de sant Feliu de Guíxols, en mig de les parades de flors i llibres,  mentre es desenvolupava la jornada cultural. La manifestació , alenada per l’associació Aleph , simbolitzava l’estat de malaltia greu que pateix la cultura, amenaçada per la manca d’interès de les institucions i per la pressió fiscal.

El grup de 8 alumnes de Georgia Bonell van sensibilitzar els presents de forma silenciosa i les octavetes distribuïdes per Aleph van informar a la població de l’acte que es feia tot seguit per presentar el manifest fundacional d’aquest grup format per artistes i persones amants de la cultura que va néixer la tardor de l’any passat.

En el manifest, llegit a les escales de l’Espai K de l’antic hospital per Georgia Bonell,  s’expressa que “els nous temps reclamen la reinterpretació del fet cultural, fent-lo més pròxim i més crític. Hem d’apropar-lo al nostre entorn, allunyant-lo del consumisme i de les maniobres interessades. D’aquesta forma, la cultura esdevé un compromís al servei de tota la societat en la que neix”

Aleph vol impulsar tota mena d’iniciatives relacionades amb la cultura i demana la col·laboració de tothom, especialment dels joves per gaudir del fet cultural”.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació