I després

Pere Albó (PSC) i Carles Motas (TSF) tenen les claus de les possibles majories a SFG

Compartiu aquesta història

Dies de calma després de la batalla electoral i de mesos de pre-campanya i campanya, hora de reposar, reflexionar, compartir, tensar, afluixar, acoblar, acordar, pactar i cohabitar. La ciutadania així ho ha decidit i els seus representants polítics ho han de complir.

És important aparentar que no hi ha pressa, que hi ha temps però l’horitzó del dia 11 de juny és a pam i toc i cal que els tres partits que han quedat en primera posició juguin aquesta promoció per trobar un govern estable fins el 2015.

Joan Alfons Albó (CiU) ha de moure fitxa i abans de fer el tempteig per trobar soci, prefereix no fer declaracions, tot i que tampoc hi ha molt a dir fins que no es formalitzin els contactes.

De moment té una cosa clara: no haver de pactar amb Tots per Sant Feliu però en política no es pot dir blat, tampoc ho havia de fer amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i ara és l’opció preferent.

Pere Albó fa declaracions en format d’avís a navegants quan diu que en qualsevol pacte no trairà al seu electoral progressista, que a més de bona voluntat i responsabilitat per tirar Sant Feliu endavant, passen per no perdre els avenços social, no allunyar-se del seu ideari i molt menys del seu programa ja que considera que hi ha coses a les que no renunciaran en cap cas.

Considera que el pacte natural és CiU – TSF però denuncia que han entrat en un conflicte “intestinal” que han posat per damunt de les seves responsabilitats.

Malgrat tot reconeix els bons resultats dels seus principals competidors, els felicita, entén que la moció de censura ja és passat, que s’obre una nova etapa i està convençut que tots els grups volen el millor per Sant Feliu.

Carles Motas es mostra calmat després de la intensa campanya i de la feina a l’alcaldia, està a l’espera de ser convocat o de convocar en funció de les negociacions preferents que estan en fase embrionària entre CiU i PSC ja que si no s’arriba a un acord tot faria un gir i es contemplaria la possibilitat d’un pacte TSF – PSC..

Diu que pensava que els missatges de rebuig de Joan Alfons Albó eren simplement estratègies de campanya, trobaria irresponsable un govern en minoria de CiU i entendria haver d’anar a l’oposició si els altres dos candidats troben punts en comú. Diu no saber el motiu d’aquest rebuig ja que no ha parlat amb J.A.Albó des del mes de juny de 2003.

Tot seguit podeu reproduir els arxius adjunts en els quals hi trobareu les opinions, de viva veu, d’aquests dos candidats en el preludi de les trobades a la recerca de pactes.

Pere Albó: PSC

[audio:http://www.rsf.fm/audio/pere_albo_web.mp3]

Carles Motas: TSF

[audio:http://www.rsf.fm/audio/motas_web.mp3]

El més llegit

I després