I després

Pere Albó comenta a RSF els motius de la seva renúncia al sou

Compartiu aquesta història

El vicealcalde de l’ajuntament de Sant Feliu, Pere Albó, fou entrevistat per la nostra emissora per tal que aportés, de viva veu, la seva versió de l’anunciada renúncia a part del seu sou que s’ha publicat i comentat als mitjans en els darrers dies.

Albó declarava que els que han estat alcaldes socialistes de Sant Feliu (Monfort, Vicente, Juanals i Albó), el que no volem és ser emmascarats per una paella bruta ja que tots hem renunciat a les nostres activitats privades per tal d’entregar-nos en cos i ànima a l’Ajuntament i a la Ciutat i això és quelcom que volem reivindicar com una marca de la casa. Qui no ho ha fet, per posar un exemple, és l’actual portaveu de Tots per Sant Feliu (Carles Motas), que deia que dedicava un 90% del seu temps a l’Ajuntament mentre continuava tenint oberta i en actiu la seva activitat professional.

Albó apunta que d’aquest comportament ells no en varen fer qüestió però que tampoc ara ens agafarem a això per no fer el que cal i més en un moment com l’actual en què hi ha una crisi molt forta, que la gent ho està passant molt malament, que les famílies tenen moltes dificultats i considerem que la ciutadania espera dels seus polítics alguns gestos compromesos per tal de recuperar la seva confiança.

El vicealcalde prosseguia declarant que el que volen reivindicar és que els socialistes estan en política per vocació, per compromís, perquè estimem la Ciutat, perquè volem tirar endavant els seus projectes i perquè creiem en el seu futur. No estem en política per motius espuris ni per tot allò que en alguna de les campanyes que s’han fet contra nosaltres s’ha volgut fer creure. Una campanya que encara dura en segons quins serrells, la qual cosa volem desmentir de soca-rel fent aquest gest.

Pere Albó demanava públicament que es faci una reflexió sobre la manera de fer oposició, sobre aquest populisme, sobre aquest estil de fer política i la dignificacióde la tasca i la funció pública que fan els representants de l’Ajuntament i que, en tots els municipis, té el denominador comú que és gent compromesa que renuncia a les seves activitats privades, que són legítimes, però que, per compromís, fan aquest pas que nosaltres volem reivindicar des de la credibilitat que dóna que els socialistes sempre hem actuat així i que mai no hem buscat subterfugis ni altres vies paral·leles.

D’aquest any que ha transcorregut des del pacte i de la comentada dedicació a la seva feina privada d’advocat, Albó destacava que han passat moltes coses, entre elles, que hi ha hagut un traspàs ordenat de la gestió i en algun moment he tingut el paper de fer de xarnera entre el mandat anterior i l’actual. Per tant, ha estat un traspàs que s’ha complert de forma satisfactòria i, passat aquest temps, ja no és tant necessari que estigui posant al dia les gestions fetes durant els darrers anys.

D’altra banda comentava que hi havia un temps d’absorció de temps particular que li requeria l’agrupació local del PSC, on tenia responsabilitats dins de la presidència, que després dels recents processos interns i amb l’elecció de la nova executiva, ja camina sola. A més, prosseguia, hi ha hagut un congrés de la federació gironina al qual no he volgut optar per alliberar-me del temps que requereixen els càrrecs orgànics en la qual vaig estar treballant en l’apartat de polítiques sectorials i, tot plegat, conforma un escenari nou on, efectivament, em permet reprendre la meva activitat professional i ara el que faré és compaginar la feina de l’Ajuntament, les gestions de la vicealcaldia i de la regidoria de cultura amb la meva activitat professional que també és vocacional i, fins i tot, una assignatura pendent.

El més llegit

I després