I després

Per províncies i en quatre fases: el pla provisional de desconfinament anunciat pel govern de l’Estat

El passat dimarts l'executiu va revelar algunes de les claus de la desescalada de mesures per combatre el coronavirus. Encara de caràcter provisional i no oficial, les accions estaran regides, en principi, per dues màximes: desconfinament asimètric (per províncies) i amb quatre fases evolutives en funció de diversos indicadors.

Compartiu aquesta història

El govern de l’Estat va anunciar dimarts el seu pla de desconfinament gradual per a les properes setmanes i mesos. Tot i que encara és molt provisional i embrionari, l’executiu va desvetllar algunes de les claus de la suavització de les mesures contra la propagació del coronavirus, com ara que està pensat que es faci asimètricament i per províncies. La idea és que els territoris vagin superant progressivament les quatre fases de desconfinament explicades, sense entrar en detall, pel president Pedro Sánchez, sempre en funció de diversos indicadors (nombre de llits disponibles a les UCI, evolució epidemiològica, etc.). En podeu trobar més informació a la web oficial del govern espanyol (lamoncloa.gob.es).

En qualsevol cas, però, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, considera adequat cenyir-se a les mesures i accions que estiguin publicades i siguin vigents. Més que no pas deixar-se endur per calendaris hipotètics, el batlle ganxó sosté que és més oportú anar escoltant informatius a diari, com el de Ràdio Sant Feliu. El personal de l’emissora municipal, juntament amb els membres de l’Àrea de Comunicació i Premsa del consistori de la ciutat, expliquen cada dia les modificacions i novetats que es produeixen, això sí, un cop ja s’han fet públics i tenen vigència amb caràcter d’oficials.

El més llegit

I després