I després

PAU 2020: la selectivitat més excepcional comença demà

Més de 40.000 alumnes d'arreu de Catalunya s'examinen entre el 7 i el 10 de juliol en les proves d'accés a la universitat. Les avaluacions estaran molt marcades per les mesures de seguretat contra la propagació de la COVID-19.

Compartiu aquesta història

Més de 40.000 estudiants arreu de Catalunya comencen demà, 7 de juliol, les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), el que es coneix comunament com a selectivitat. Es tracta d’una xifra rècord: és el primer cop que els alumnes que s’hi presenten superen la barrera dels 40.000, quelcom que suposa un increment del 15% d’estudiants respecte de l’edició anterior. Els exàmens estaran marcats per les múltiples mesures de seguretat extraordinàries per evitar la propagació del coronavirus.

La primera novetat de l’edició d’enguany són les dates. Les PAU s’acostumen a fer al juny, però la situació d’emergència sanitària va portar a moure-ho tot un mes. Els exàmens s’inicien demà i s’allargaran fins a aquest mateix divendres, 10 de juliol. Si en edicions anteriors les proves es concentraven en tres dies, en aquesta ocasió se n’afegeix un per a espaiar una mica més els exàmens i complir amb les mesures anti-COVID amb més rigor.

Una altra de les novetats és l’ampliació de seus. La selectivitat s’ha descentralitzat de manera que s’evitin les aglomeracions i es pugui garantir en tot moment la distància interpersonal dins i fora de les aules. De fet, enguany Sant Feliu de Guíxols tindrà l’Institut Sant Feliu com a punt de realització d’exàmens de la selectivitat. En aquest sentit, la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha anunciat que amb tota probabilitat els alumnes es podran treure la mascareta a l’hora de fer les proves, un cop ubicats a l’aula i sempre que el distanciament físic sigui possible en tot moment. Ho acabaran de concretar les properes hores.

Futurs universitaris, ja podeu preinscriure-us

Si sou estudiants que demà comenceu la selectivitat i que teniu pensat estudiar a la universitat el curs que ve heu de saber que les notes es publicaran el dia 27 de juliol. Tanmateix, ja teniu disponible el tràmit de preinscripció universitària, una gestió que tindreu temps de fer i modificar al vostre aire fins al 29 de juliol, dos dies després de saber els resultats.

A tots els alumnes que demà us examineu, i en especial els de Sant Feliu de Guíxols, molta sort de part de l’equip de Ràdio Sant Feliu!

El més llegit

I després