I després

‘Patis oberts’, la iniciativa on les escoles obren els seus patis fora dels horaris lectius per educar els infants en el lleure

El 5 de juliol està previst l’inici de la proposta ‘Patis Oberts’. Es tracta d’una iniciativa en què s’obren els patis dels centres educatius de Sant Feliu de Guíxols fora de l’horari lectiu.

Compartiu aquesta història

El 5 de juliol està previst l’inici de la proposta ‘Patis Oberts’. Es tracta d’una iniciativa en què s’obren els patis dels centres educatius de Sant Feliu de Guíxols fora de l’horari lectiu.

El regidor d’Educació, Salvador Calabuig, comenta que “es un projecte molt ambiciós, perquè no només consisteix en obrir els patis i que els nens i nenes hi entrin. Hi ha tot un equip de dinamitzadors que organitzaran als infants perquè es puguin trobar, fer activitats junts… en resum, que s’eduquin en el lleure”.

Fa mesos que s’està preparant el projecte i la intenció “és que no només ho fem aquest estiu sinó que, un cop valorats els resultats, ho puguem allargar tot l’any”.

El regidor ha recordat que “aquesta és una altra acció per combatre els efectes de la Covid a l’educació. Altres són els tallers de suport educatiu i emocional que fem i la subvenció d’activitats extraescolars”.

Els centres escolars que participen d’aquesta iniciativa són: Mossèn Baldiri i Reixach els dilluns, dijous i dissabtes; l’Estació els dimarts i divendres, i Gaziel, els dimecres. Els horaris són de les 18.30 a les 20.30 hores, des del 5 de juliol i fins el 28 d’agost. L’entrada és lliure i se seguiran els protocols anti-Covid establerts.

L’activitat s’ha vehiculat des del PEE, el Pla Educatiu d’Entorn, i es tracta d’una actuació important, la gestió de la qual ha comptat amb la participació de múltiples agents socioeducatius de la ciutat com ara el PLIS, la direcció i consergeria de les escoles, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu, Salut Comunitària, com també amb la col·laboració de pares i mares, alumnes, jovent, entre d’altres.

El més llegit

I després