I després

OFRENES A LA TOMBA DE JOSEP IRLA

Compartiu aquesta història

Com és habitual amb motiu de la Diada de Catalunya, l’11 de setembre la tomba del president Josep Irla fou punt de trobada de diverses entitats i partits polítics així com escenari de l’acte institucional que, a més dels representants dels grups que conformen l’equip de Govern (Carles Motas, Jordi Vilà i Josep Mercior Muñoz), va comptar amb la presència del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; del delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús i del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català que varen acompanyats de l’alcalde, varen fer l’ofrena floral al cementiri de Sant Feliu de Guíxols per tal honorar la figura del Molt Honorable Josep Irla i Bosch qui va ser president de la Generalitat de Catalunya a l’exili.
va quedar palès que el president ganxó, Josep Irla, continua essent una figura imprescindible per entendre el moment actual perquè va ser la baula necessària per la supervivència i vigència de la Generalitat de Catalunya. L’home que en els moments més difícils i durs de la dictadura franquista va haver d’assumir la continuïtat de la institució després de l’afusellament del president Lluís Companys.
En l’homenatge es varen recordar les paraules de Josep Irla, quan va dir que “els catalans érem, som i serem catalanistes perquè és un sentiment de la nostra ànima que ens ha dut a sentir i a conèixer les necessitats del nostre poble”. I es va assenyalar que coneixem les necessitats del país i de la seva gent i, com ens va dir el president Irla, “sabem la manera de resoldre-les, en pau però amb tota la convicció del món”.
Per finalitzar, els representants de les quatre institucions varen dipositar ofrenes florals a la tomba de Josep Irla, acte que va acabar amb el Cant dels Segadors.

IRLA FALDILLA__

 

 

 

 

 

El més llegit

I després