Tothom qui hi estigui interessat, ja pot fer la matrícula d’inscripció al III Curs d’Estiu de la Càtedra Martí Casals, que enguany tractarà sobre “Medicina i Salut en el Món Rural: Àfrica i Europa des d’una Perspectiva Comparada”, i que se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols els propers 9 i 10 de setembre de 2011.

Amb aquesta tercera edició, la Càtedra Martí Casals pretén ampliar la perspectiva de la primera i segona edició dels cursos d’estiu sobre medicina i salut en el món rural. En efecte, després de reflexionar sobre el passat i el present de la salut en el món rural català, volem plantejar-nos tota una sèrie de qüestions que ens convidin a repensar la mateixa temàtica però des d’una perspectiva més global i internacional.

En concret, el curs pretén donar resposta a les següents qüestions relacionades amb la salut en el món rural Àfrica i europeu: quin tipus de relacions es donen entre la medicina tradicional i la medicina científica en els dos continents? Quins problemes de salut eradicats d’Europa continuen sent problemes de salut de primer ordre a l’Àfrica? Quin és el paper actual dels professionals de salut cooperants a l’Àfrica? Com cooperen les universitats en qüestions de salut?

Totes aquestes qüestions es plantejaran a partir de ponències realitzades per experts, ja siguin de caràcter general o en la presentació de casos particulars, com també en taules rodones, que donaran l’oportunitat de donar a conèixer experiències concretes de cooperació sanitària.

Per informació i inscripcions: UdG Formació (Tel. 972210299 / A/e. info.fundacioif@udg.edu / www.fundacioudg.org).