I després

Premiats els millors projectes empresarials dels alumnes de l’IES Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Es va celebrar a la sala de conferències de l’IES Sant Feliu el lliurament dels premis als millors projectes empresarials als alumnes de l’IES Sant Feliu, que han impartit durant l’any escolar 2010- 2011 els cicles formatius d’administració i finances grau superior i educació infantil.

Aquesta iniciativa va iniciar-se fa deu anys amb l’objectiu de recolzar la formació que realitzaven els alumnes d’aquests cicles formatius dins el crèdit de síntesis en la creació de la seva pròpia empresa.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols , i, concretament, l’Àrea de Comerç, Indústria i Mercats de Guíxols Desenvolupament, ha intentat transmetre, des de la seva pròpia experiència, quins conceptes han de conèixer els alumnes per a la creació de la seva empresa i quines dificultats i quins inconvenients trobaran dins el món empresarial.

Les jornades de formació estan incloses dins del programa INICIA del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, i es varen premiar els millors plans de empresa dels projectes presentats pels alumnes del Cicle d’Administració i finances grau superior, d’una banda, i la millor idea empresarial dels projectes presentats pels alumnes del Cicle d’Educació Infantil, de l’altra.

L’acte es va iniciar amb l’entrega a cada alumne d’un diploma d’assistència a les jornades i va concloure amb el lliurament dels premis amb l’assistència a l’acte del regidor de promoció econòmica, Juan José Garcia, i de l’alcalde, Joan Alfons Albó.

Els premis que es varen lliurar són :

MILLOR PLA D’EMPRESA:

PRIMER

ECOVERD’S.- Producció i comercialització de productes ecològics del Cicle formatiu Administratiu Grau Superior de Sofia Assanoussi i Júlia Nogué.

SEGON

CAN BOABÉ.- Casa rural del Cicle formatiu Administració i Finances grau superior de Jordi Boada i Adrià Bermejo.

TERCER

LA CASA DELS SOMNIS.- Centre de suport familiar del Cicle formatiu Administració i Finances grau superior de Cristina Valeri i Nerea Sepúlveda.

MILLOR IDEA EMPRESARIAL:

PRIMER

CENTRE EDUCATIU MANS.- Projecte de centre de suport del Cicle formatiu d’Educació Infantil de Judit Rodríguez i Roser Anguila.

SEGON

DIVERTILÀNDIA.- Projecte de centre de lleure del Cicle formatiu d’Educació Infantil de Montserrat Pañero i Verònica Gutiérrez.

Des de l’Ajuntament es va agrair la col·laboració dels alumnes, així com del professor per l’esforç fet i la dedicació en promoure la dinamització empresarial dins el món educatiu del jove.

Entrevistes

La Judith Rodríguez i la Roser Anguila han tingut el primer premi amb el projecte “Mans”, centre educatiu. Es tracta d’una idea per impulsar i ajudar a l’aprenentatge als infants amb problemes de parla, conducta o relació. en el centre que projecten hi treballarien unes quatre persones, amb una logopeda, psicopedagoga i educadora social. Els serveis oferts es farien fora de l’horari escolar, per opder compaginar la conciliació laboral entre els pares.

Montserrat Pañero i Verónica Gutiérrez han guanyat el segon premi amb “Divertilandia”, una ludoteca pensada per a infants de 3 a 14 anys. A banda dels usos clàssics d’una ludoteca, les dues emprenedors hi aporten serveis extra, com tallers, conferències per a pares, espais per als nadons, un horari molt ampli pensat per facilitar la vida a pares i mares, un servei de recollida de nens i nenes a les escoles, ús intensiu del centre els caps de setmana i serveis pensats per potenciar la creativitat dels infants.

L’Adrià Bermejo i Jordi Boada presenten el projecte “Can Boabé”, una casa de turisme rural. Ja disposen d’una masia, ubicada a Llambilles, i aporten al negoci de turisme rural tots els alicients d’un immoble situat al bell mig de les Gavarres, en un edifici del segle XVIII. Tal com destaquen, a menys d’un quilòmetre hi ha difrents serveis d’interès per als usuaris de l’equipament, com per exemple una hípica o llocs per practicar esports. Els dos joves volen ser molt competitius amb les preus, que han de ser molt ajustats, pensats sobretot per a grups. En les cinc habitacions de què disposa la masia poden assegurar-se un màxim de 14 persones. Un cap de setmana amb amics pot sortir molt a comptes, sobretot si es divideixen les despeses entre tots.

Sofia Assanoussi i Júlia Nogué han guanat el primer premi amb el projecte “Ecoverd’s”. El projecte promou el conreu i venda de productes ecològics. És a dir, per dir-ho clar, conreen elles mateixes els 24 productes diferents que pensen comercialitzar. És un negoci, afirmen, però sobretot és una forma d’entendre la vida. Els seus clients no són directament els consumidors –el gran públic-, sinó que tenen més pensat el negoci a restaurants, hotels i comerços. També plantegen, encara que no de forma prioritària, la venda al detall.

Conscients de la problemàtica de la crisi, els preus que volen oferir són molt ajustats i pensen, més aviat, en fer una feina que serà molt dura i sacrificada, que serà rendible a nivell econòmic –sense grans fortunes-, però molt gratificant.

 

AddThis Social Bookmark Button

El més llegit

I després