I després

Joan Alfons Albó comenta els sous dels regidors i el mètode de treball a l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

Aquest dijous s’ha celebrat el primer Ple de la legislatura a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols on s’ha donat a conèixer el Cartipàs Municipal amb les delegacions als regidors, els representants a diversos organismes, una modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) per contemplar la figura del vicealcalde, que els plens tornin a iniciar-se a les 9 del vespre, etc. a més de les retribucions que rebran els càrrecs electes i els grups.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, atenia la demanda de Ràdio Sant Feliu i TV Costa Brava per tal d’ampliar una informació, referent als sous, d’un rotatiu gironí.

Sou de l’alcalde i videalcalde

Per assegurar la transparència, publicarem la quantitat que percebrà cada persona que, en el meu cas, serà un sou brut mensual de 3.222 € amb 14 pagues que la funció que té és la d’ equiparar-se al que jo cobrava quan era funcionari. La meva dedicació serà del 90% i aquí em trobaran de 8 a 3 i una mica més però vull continuar fent allò que m’agrada que és de veterinari. El vicealcalde, Pere Albó, percebrà 3.072 €. En ambdós casos no hi ha percepcions i la dedicació és del 90%.

Regidors i grups municipals

Els regidors, per assistir al ple cobrarien 500 € mensuals, els que, a més, siguin portaveus; 600 € mensuals, els regidors de l’equip de govern que assisteixin a les Juntes de Govern cobraran 100 € més per reunió, els membres de l’equip de govern que assisteixen al Consell de Govern cobraran 800 € més, per assistir a Comissions d’Estudi, etc.70 € al mes i els que siguin presidents d’aquestes comissions 100 € al mes. Per tant, el que vindria a cobrar un regidor de l’equip de govern al mes oscil·laria entre els 1.400 i els 1.600 € bruts. Els grups municipals que tinguin un sol regidor percebran 600 € al mes i el que tingui més d’un regidor en percebrà 400 més 51 € al mes per cada regidor de més que tingui.

Compliment dels horaris

Si mirem les poblacions de l’entorn estem clarament per sota i per saber si és car o barat, depèn del que faci, és clar. Si només volem fer el dia a dia, això ja funciona amb poques hores però el que volem és fer més que això i ens cal que els regidors facin hores reals de feina a l’Ajuntament. Els regidors de l’equip de govern cobraran entre 200 i 300 € més que la legislatura passada però quan es vegi les hores que hi ha passat sortirà molt per sota i d’això ja me’n encarregaré jo de que hi siguin. Si no tenim un bon ritme de treball, si els regidors no hi dediquen hores, qui pretengui dir que pot fer la seva funció amb només dues hores a la setmana, serà un fracàs absolut.

Compromís dels regidors

Tenim que ser capaços de tirar endavant moltes coses a l’hora perquè sinó, no en sortirem, i aquest és el compromís que han assolit totes aquestes persones i si algú no compleix amb els horaris establerts i amb l’esforç que hem demanat, jo seré el primer de cridar-lo a l’ordre. Les dues persones que tenim una dedicació del 90% estarem de 8 a 3, jo més a l’Ajuntament i Pere Albó entre aquí i fora, la resta de regidors ho han de fer compatible amb les seves feines i altres, com Francisco Cárdenas, que està jubilat, també el trobaran de 8 a 3.

Representants a altres institucions:

Pel que fa a CiU només tindrem un representant al Consell Comarcal, que espero que sigui en Quimet Clarà i, pel PSC, ho han de confirmar ells però crec que Pere Albó estarà a la Diputació i no tenim la seguretat encara de si també comptaran amb una altra persona en el Consell Comarcal.

El més llegit

I després