I després

Noves projeccions a la Casa Irla per commemorar el centenari del cinema amateur

Entre els films s'hi podrà veure un d'Alfons Hereu anomenat 'Ritual' que tracta del món dels braus a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Demà divendres, l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu organitza una altra de les sessions per commemorar el centenari de la creació de la primera màquina per filmar que es va fabricar perquè el públic amateur pogués fer les seves pròpies gravacions.

De cara a demà divendres 1 de desembre, es projectaran diversos films a la Casa Irla a partir de les 7 de la tarda. S’hi podran veure, per exemple, ‘Dues processons’ del 1967, ‘53 Domingos’, també del 1967 o ‘L’home de la poma’ de l’any 1972.

Entre les pel·lícules s’hi inclou una creada per l’impulsor d’aquesta iniciativa, Alfons Hereu, que s’anomena ‘Ritual’ i tracta del món dels braus a Sant Feliu de Guíxols.

La càmera a la qual es dedica aquest certamen de cinema amateur és la Pathé-Baby de 9,5 mil·límetres fabricada per Pathé Frères i creada per Pierre-Victor Continsouza l’any 1923.

Amb aquest maquinari es va ampliar la possibilitat de filmar al públic general, un procés que fins llavors estava restringit a la indústria del cinema i la gravació professional.

El més llegit

I després