I després

NOVA PEL·LÍCULA DE L’ESCOLA D’ADULTS I AFOCO

Compartiu aquesta història

Des del passat mes de gener, l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols i AFOCO (Associació per a la Formació Continuada) han estat enregistrant i editant un treball videogràfic titulat “El Museu d’Història de la Joguina i altres joguets animats”, en que a partir de les explicacions de Tomàs Pla, es fa una visita al singular museu situat a la Rambla de Sant Feliu. Aquesta nova pel·lícula completarà la sèrie iniciada amb “El Museu del Ratpenat” (2016) i “La Casa Màgica d’en Xevi” (2017) que vol fer un repàs als museus privats de les nostres contrades.

La col·lecció de Tomàs Pla, ubicada a la magnífica casa Vilaret, està formada per més de 6.500 joguines, datades entre els anys 1870-1985, bàsicament de fabricació espanyola. La major part d’elles estan en perfecte estat de conservació i funcionament. Actualment estan exposades al públic més de 2.200 joguines.

El treball que han portat a terme els participants en el curs COMPETIC 1: tractament de la imatge en moviment, té un plantejament constructivista, en que cada persona realitza filmets d’un o dos minuts de durada sobre un aspecte o una sala de l’ampli museu: la sala del joguets de llauna, dels de fusta, dels jocs de taula, dels teatrins, la fireta, les cases de nines, els trens o “El carrer del terror”. La suma dels quals forma un tot que acaba de quedar lligat amb l’entrevista al propietari i altres exercicis en vídeo, que exploraran la il·lusió de l’animació a partir de la laboriosa tècnica de la filmació en “stop-motion”, que consisteix en aparentar el moviment d’objectes estàtics mitjançant una sèrie d’imatges fixes successives, és a dir: s’enregistra fotograma a fotograma.

El dia 12 d’aquest mes de juny s’estrenarà tot el conjunt, a les 6 del vespre a la sala polivalent del Centre Cívic Vilartagues. I el dimecres 13 a partir de les 6 es faran els actes de cloenda del curs 2017-2018 i del 40è aniversari de l’Escola d’Adults amb foto de grup, show de professors, sopar i ball. Ens fa especial il·lusió pel tema de l’aniversari però cada curs que passa és un recull i una alegria d’activitats, vivències i experiències.

El més llegit

I després