I després

INAUGURADA L’EXPOSICIÓ DE L’ESPAI CARMEN THYSSEN

Compartiu aquesta història

Prop de 650 convidats van assistir, dissabte 9 de juny, a la inauguració de l’exposició Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff que presenta l’Espai Carmen Thyssen al monestir de Sant Feliu de Guíxols.

La consellera de Cultura, Laura Borràs; la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza; l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i els membres del Consistori van fer una visita guiada per la comissària de la mostra, Pilar Giró.

En els parlaments que van precedir al recorregut, les autoritats van destacar la rellevància de Natura en evolució per les obres que s’hi presenten, i en van destacar el protagonisme dels artistes catalans, colze a colze amb mestres internacionals de la pintura.

La consellera de Cultura va subratllar el caràcter inèdit de la setena mostra de l’Espai Carmen Thyssen. A propòsit d’això, va citar l’escriptor francès Honoré de Balzac, autor de L’obra mestra desconeguda, per convidar tothom a descobrir Natura en evolució.

D’altra part, l’alcalde Carles Motas, es va referir al futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i al Festival de la Porta Ferrada com a les dues apostes estratègiques de cultura del govern de la ciutat.

Després dels parlaments els convidats varen poder degustar una copa de cava i un pica-pica que es va servir en els jardins del monestir, abans de visitar l’exposició.

Protestes de la CUP
La CUP hi va posar el contrapunt amb una desena d’integrants que varen proferir crits de “fora la màfia”, entre altres, en iniciar els parlaments la baronessa, que els va saludar un parell de vegades. Prèviament, s’havien realitzat pintades a la paret de la fàbrica de Can Serra, que foren eliminades abans de començar l’acte i, posteriorment, varen enviar una nota i fotografies als mitjans, que podeu consultar en el següent ARXIU

El més llegit

I després