I després

NOVA NORMATIVA PER LES GANDULES DE PLATJA

Compartiu aquesta història

Fins l’any passat les gandules donades a concessió a les platges de Catalunya es podien escampar per les platges en funció de la demanda dels usuaris que triaven l’espai on preferien situar-se.

En els darrers dies s’ha pogut comprovar que es troben concentrades en espais i els usuaris ha de romandre en les zones establertes pels ajuntaments seguint la nova que, si bé acota els espais per situar-les, també permet s’instal.lin a partir de les 9 del matí, al contrari que en temporades passades en què els responsables les tenien apilonades i les col.locaven quan els usuaris els requerien, tot i que en podien desplegar un 10% per atraure clients.

Segons el regidor de Platges de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, aquesta és una normativa que enguany ha posat en funcionament el Departament de Costes de la Generalitat amb aquests nous criteris que, “d’entrada” causa mal d’ulls veure-les desplegades estant buides”.

Segons Calabuig, les zones delimitades són dues per cada concessió de 40 metres quadrats i, com a mínim han de deixar 6 metres de distància des de l’aigua, tot i que afirmava que l’Ajuntament les fa col.locar a mitja platja i que tècnics de l’Àrea de Medi Ambient controlen cada dia que es compleixi la nova normativa. El regidor afegia que ja han rebut queixes d’algun concessionari perquè amb l’espai de què disposen, pràcticament unes es toquen amb les altres i demanen que se’ls permeti ampliar l’espai.

També apuntava que aquest any s’acaben les concessions de les platges de Sant Feliu, Sant Pol i Canyerets i el govern estudiarà si es dóna el mateix número de llicències (actualment hi ha cinc concessions) o bé es limiten perquè no causin aquest impacte.

Quant a les gandules de la Taverna del Mar, sobre les quals l’any passat hi va haver diferències de criteri entre la propietat i l’Ajuntament, el regidor declarava que “aquest any hauran de pagar, perquè s’han tret a concurs. Fins ara ells tenien la delimitació però amb la nova normativa i disposen de la zona de formigó, però la de la sorra entra dins de les concessions de l’àmbit i en les mateixes condicions que les de la resta d’empreses”

 

El més llegit

I després