I després

NOVA EDICIÓ DEL PROJECTE ROSSINYOL A SFG

Compartiu aquesta història

El passat divendres 18 de novembre es va engegar una nova campanya del Projecte Rossinyol, pel curs 2016-2017. Amb la presència de l’alcalde accidental, Josep Melcior Muñoz i del regidor d’Educació, Josep Ramon Llobet, es va fer l’acte d’inici i de trobada, i va ser el dia en què es van fer les primeres parelles que s’ajudaran durant tot el període lectiu d’enguany. El Projecte Rossinyol, amb forta tradició a la nostra ciutat és un projecte de mentoria per afavorir la inclusió i integració de l’alumnat estranger.

Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que, prèviament format, fa un acompanyament al llarg del curs a alumnes nou vinguts. Aquest projecte es desplega gràcies al repartiment de compromisos i responsabilitats entre la UdG i l’enllaç territorial de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Va dirigit a joves de la ESO (secundària obligatòria) d’origen estranger, amb dificultats per comunicar-se en català (però amb un coneixement mínim de la llengua per poder-se comunicar amb el mentor/a.

Consisteix en trobades setmanals fora de l’horari escolar per fer diferents activitats i conèixer millor la ciutat i els recursos on viu i el territori més proper. A partir d’aquests intercanvis també es pretén afavorir la integració social, cultural i lingüística, a més del desenvolupament personal i formatiu.

El més llegit

I després