Nou expedient urbanístic al Club Nàutic de SFG

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha reprès l’expedient de restauració de la realitat física alterada al Club Nàutic de la localitat després que el jutjat contenciós administratiu número dos de Girona hagi denegat les mesures cautelars que va reclamar l’entitat, en què demanava que no seguís endavant el procediment, com ja es va informar dimarts, segons apunta el Diari de Girona.

D’aquesta manera, l’Ajuntament acata la resolució judicial i reprèn un expedient que el govern municipal (CiU i PSC) va aturar el 25 d’abril d’aquest any, quan va considerar que s’havia de suspendre l’expedient iniciat fins que el jutjat es pronunciés al respecte de la sol·licitud de les mesures cautelars.

El decret que incoa el procediment urbanístic declara que el que ja va obrir l’anterior equip de govern (liderat per Carles Motas, de Tots per Sant Feliu) l’abril del 2011 va caducar atès que van passar sis mesos sense que hi hagués la resolució definitiva. En segon lloc, s’incoa un nou procediment al Club Nàutic “per la realització, a l’espai destinat a forjat sanitari, d’obres i usos sense ajustar-se a la llicència atorgada per la construcció d’un edifici” que és la seu del Club.

Així, si bé aquest espai havia de ser de forjat sanitari d’acord amb la llicència, va acabar sent una sala que va acollir exposicions i reunions. De fet, d’acord amb el projecte executiu, la seu havia de tenir dues plantes de 844 metres quadrats (amb el forjat sanitar enmig), però va acabar amb tres plantes i una superfície total de 1.350 metres quadrats. En aquest sentit, tant l’alcalde i expresident del Club, Joan Alfons Albó (CiU), com des del Club argumenten que la superfície es va ampliar perquè on les cates deien que hi havia roca s’hi van trobar runes, de manera que la van haver d’extreure fins trobar sòl consistent.

El decret d’obertura d’aquest segon expedient de restauració de la realitat física alterada també determina que “les obres i els usos diferents a la llicència d’obres atorgada el 19 de juliol de 2006 i posterior modificació de data 15 de novembre de 2006 es consideren i·legalitzables per la transformació d’un espai inicialment previst com a forjat sanitari sense cap ús definit en un espai amb obertures a la façana i amb usos diferents als propis de forjat sanitari (i) representa que aquest espai computa en el càlcul d’edificabilitat màxima permesa”. Així, determina que la restauració ha de ser adaptar les obres i usos al forjat sanitari que apareix al projecte d’obres.

El decret el firma el vicealcalde Pere Albó (PSC), en funcions d’alcalde accidental. Es dóna el cas que quan Pere Albó era batlle i Joan Alfons Albó president del Club Nàutic, les dues parts van negociar, infructuosament, un conveni per legalitzar l’espai.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació