I després

NOTA DEL PDeCAT SOBRE UNA MOCIÓ DEL GENER

Compartiu aquesta història

El grup municipal del PDeCAT ha enviat als mitjans una nota de premsa sobre una proposta que va presentar en el passat ple del mes de gener i que diu textualment:

“PDECAT porta a ple una proposta per ser Capital de la Cultura Catalana

En el ple del passat mes de gener, el grup municipal de PDECAT vam proposar una moció per a presentar la candidatura de Sant Feliu de Guíxols a ser Capital de la Cultura Catalana pel 2021.

Des de l’any 2004 diferents ciutats de Catalunya han tingut el privilegi de ser designades capitals de la cultura catalana: Banyoles, Tarragona, Ripoll, Badalona, Barcelona i Figueres entre d’altres. Això els ha ajudat a tenir una millor visualització a nivell no només provincial o autonòmic, sinó també a nivell internacional. Poder esdevenir Capital de la cultura catalana durant tot un any seria un motor més de dinamització, promoció i projecció pel nostre municipi cap a l’exterior. Com també és una manera de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes que ajuda a incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes.

Però perquè realment es pogués tirar endavant la nostra proposta, calia l’aprovació per unanimitat de tots els grups que formen part del consistori. Tot i que els grups de l’oposició hi van votar a favor, malauradament els grups que formen part de l’equip de govern ( TPSF+ ERC+PSC) hi van votar en contra. Tot i així, el nostre grup va manifestar que quan s’obrís el termini per presentar una nova candidatura, tornaríem a portar a ple la proposta. Arribat el moment intentarem reunir-nos amb tots les grups, a fi d’aconseguir un consens, donat que creiem que Sant Feliu de Guíxols té potencial per a ser una bona candidatura per tal d’ assumir el repte de ser Capital de la Cultura Catalana.

És un errada que no s’aprofiti una iniciativa com aquesta, només pel fet que l’hagi presentat el nostre grup municipal. Fins i tot ens varem haver de sentir per part del regidor Jordi Vilà que hi havia males intencions en la proposta…. Quina mala intenció hi pot haver en presentar una moció que promocioni la dinamització de la ciutat?

Es nota que a l’ equip de govern ( TPSF+ ERC+PSC) no els hi agrada que el nostre grup presenti iniciatives positives, doncs ells no en varen saber presentar cap quan estaven a l’ oposició. Podríem dir que el seu estil de fer política és ben diferent al nostre.

Malgrat tot, el nostre grup continuarà presentant propostes per a millorar la ciutat”.

 

 

El més llegit

I després