I després

Nota d’ERC: Quan la ciutadania no és la prioritat del govern

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: Quan la ciutadania no és la prioritat del govern

La Festa Major ha estat una altra mostra que el govern no prioritza les activitats adreçades a la ciutadania. Des d’ERC apostem per un model de Festa Major més propera a la gent i de més qualitat.

 

Han passat uns dies de la Festa Major i amb la distància i analitzant les informacions rebudes en volem fer una valoració, en alguns casos allunyada del triomfalisme del govern. És evident que tornar a la normalitat després de dos anys de pandèmia ha estat molt positiu, també per les ganes que s’han fet evidents de la gent de gaudir de la festa. La singularitat d’espais com el passeig o la badia, així com l’èxit assegurat del correfoc o els focs artificials però, no ens han de fer pensar que tenim una Festa Major com mereixen els ganxons i les ganxones.

Des d’ERC creiem fermament que si la nostra ciutat és capaç de fer una aposta cultural com és Porta Ferrada, també hauria de ser capaç d’assolir una qualitat excel·lent en tots els dies de la Festa Major, més enllà dels dies on s’escullen propostes d’èxit assegurat com per exemple el dia 31 de juliol. Hem de tenir en compte que la Festa Major és de debò aquella activitat on tota la ciutadania hi pot participar, i aconseguir-ho ha de ser la prioritat, amb activitats per a tothom, gratuïtes i de qualitat.

Hem de ser capaços de programar com fan d’altres poblacions més petites, una oferta per a infants, una per joves i una per la gent gran cada dia. Mica en mica hem anat admetent que les persones més grans tenen “reservat” el dia 1 d’agost, quan a d’altres poblacions tenen concerts o balls cada dia de la Festa Major. De la mateixa manera cal fer-ho pels més petits de la casa, amb propostes diàries variades (ball, màgia, circ…) i gratuïtes, per a que la festa pugui ser accessible a tothom. Aquest any fins i tot s’ha admès des del govern la suspensió d’una activitat adreçada al púbic infantil perquè no s’havien venut prou entrades. No ho podem admetre.

Per això des d’ERC apostem per acostar la Festa Major a la gent. Amb més activitats gratuïtes per a tots els públics i amb escenaris múltiples a diferents barris de la ciutat, que puguin acollir diferents formats d’entreteniment i més enllà de l’escenari de davant de l’Ajuntament. Podem tenir i hem de tenir la millor Festa Major, pensada per tots els ganxons i ganxones i de tots els barris, de la que en gaudeixin petits i grans. I cal fer-ho amb una proposta musical també a l’alçada i cada dia. Aquesta és la nostra manera d’entendre la Festa Major i la nostra aposta pel futur.

Finalment, volem destacar també la importància de les entitats de la ciutat, sense elles no existiria una part molt important del programa de la Festa Major. Moltes s’han implicat organitzant activitats que ja són imprescindibles com la cursa de pasteres que organitza Uuhquexungu, el Percubar de Percussió Ganxona, la Festa de l’Aigua de l’Associació de Festes Ganxones o La Nocturna, caminada que organitza el CE Montclar. Creiem que l’ajuntament ha de donar el màxim suport a aquestes iniciatives, ajudar a millorar-les i si pot ser fomentar-ne de noves. Les entitats apleguen milers de ganxons i ganxones, han de ser protagonistes i han de viure i de fer viure la Festa Major. També volem felicitar i agrair al Club Patí Guixolenc pel seu pregó i els èxits esportius als que ens tenen acostumats, i com sempre a la Colla Gegantera Ganxona per mantenir més viva que mai la tradició gegantera de la ciutat i per la seva implicació en les activitats de la ciutat.

El més llegit

I després