URGENT
I després

Nota d’ERC: “El Govern pagarà tres vegades més el que va costar construir l’espigó de Rius i Calvet per arreglar-lo”

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: “El Govern pagarà tres vegades més el que va costar construir l’espigó de Rius i Calvet per arreglar-lo”

L’espigó que l’any 2019 va costar prop de 150.000 €, ara en costarà prop de 450.000€, tots sortits dels diners de la ciutat a diferència d’altres municipis que han reparat els desperfectes amb aportacions d’altres administracions.

L’any 2020 el morrot de l’espigó que no feia ni un any havia estat inaugurat va caure al mar durant el temporal Glòria. L’arranjament d’aquests desperfectes ha esdevingut més de tres anys després un clar exemple de com ha gestionat econòmicament el Govern aquesta legislatura, on l’alcalde s’ha trobat amb la possibilitat d’incorporar més de 12 milions d’euros dels estalvis de la ciutat de molts anys que el Gobierno de España va autoritzar a utilitzar per fer front a la COVID. D’aquesta manera, la ciutat s’ha quedat sense estalvis pel futur.

En aquest cas en concret des d’ERC denunciem que el Govern al tenir la possibilitat de finançament no ha tractat el tema amb rigor:

– No s’ha valorat la possibilitat de demanar cap tipus de responsabilitat als arquitectes que van redactar el projecte de l’espigó ni a l’empresa que el va construir. De fet el projecte aprovat per la reforma incrementa la protecció de l’espigó i gira el morrot en sentit contrari de l’executat anteriorment, aquest canvi demostra que el projecte que es va dur a terme no era correcte i per això la magnitud dels desperfectes que va patir.

– Totes les poblacions veïnes, per exemple el Passeig Marítim de Platja d’Aro, han realitzat els treballs de reparació dels desperfectes del temporal amb aportacions d’altres administracions, sigui del Gobierno de España o de la Generalitat de Catalunya. Sembla que a Sant Feliu de Guíxols el fet de tenir 12 milions d’euros d’estalvis, haver demanat un crèdit de 5 milions d’euros, i les presses electorals no fa necessari aconseguir aquestes aportacions.

– Fa quatre anys la reforma de l’espigó va costar prop de 150.000 €, ara en pagarem 450.000€ més només per reparar el morrot que fa tres anys que és a l’aigua. És evident que s’ha de reparar l’espigó però, tenint en compte els punts anteriors la gestió d’aquest projecte ha estat deficient, hem tingut 3 anys aquest racó de la badia amb una imatge deplorable, la reforma ens ha costat el triple i no s’han demanat responsabilitats ni a les empreses que el van fer ni a d’altres administracions. El cost total de l’espigó de Rius i Calvet serà de 600.000€, provablement un cost excessiu tenint en compte les moltes necessitats de la ciutat.

Gestionar la ciutat vol dir fer-ho també de manera responsable, com ho faria qualsevol persona amb la seva economia familiar, tal com ho han fet altres municipis com Palafrugell, Platja d’Aro, Calonge – Sant Antoni o Palamós, que han vist reparats els seus fronts de mar amb diners d’altres administracions. La gestió de la reparació d’aquest espai de la ciutat com ja esmentàvem, és el paradigma de com ha anat aquesta legislatura. Un Govern que s’ha trobat amb la possibilitat de gastar tot l’estalvi, ha endeutat més la ciutat i el que és més greu: no podrà destinar aquest recursos a d’altres projectes dirigits a la gent i els barris que cada dia noten més que el Govern només pensa en la “seva ciutat” i s’allunya de les necessitats del dia a dia.

I després