I després

Nota d’ERC: “El contenidors son nous, però els problemes continuen”

Compartiu aquesta història

Nota d’ERC: “El contenidors son nous, però els problemes continuen”

Fa més d’un any que paguem un nou contracte, el rebut d’escombraries és més car, tenim nous contenidors, però molts dels problemes que teníem fins ara continuen sense que el govern faci res per canviar-ho i a més se n’han generat de nous.

Hem estat set anys esperant que es posi en marxa un nou contracte després que l’anterior amb CESPA hagués finalitzat, i finalment l’any 2021 es va aprovar un nou contracte amb la mateixa empresa que des d’ERC ja vam anunciar que no solucionava alguns dels problemes de l’anterior. Més d’un any després de posar en marxa un contracte que pels ciutadans és més car, la situació és la mateixa i malgrat l’alcalde i el seu govern només ensenyi contenidors nous, nets i polits la realitat és ben diferent.

– No totes les bateries de contenidors tenen totes les fraccions a dia d’avui. De fet en algunes bateries s’han retirat contenidors que no han estat substituïts, fet que provoca que els veïns i veïnes hagin de desplaçar-se fins a buscar altres bateries més lluny de casa seva.

– Malgrat tenir prou temps per preveure-ho hi ha veïns que han vist com s’han eliminat bateries de contenidors perquè no poden anar situats on s’havia previst.

– En aquelles zones on hi ha illes emergents que, tal com va anunciar el govern, han d’estar col·locades a partir de les 18:00h, s’acaben col·locant passades les 20:00h perquè amb un sol vehicle no es pot anar més ràpid i així els ciutadans han d’esperar la seva arribada per deixar-hi les escombraries.

– Les necessitats específiques dels contenidors escollits han fet que es produeixi una pèrdua de moltes places d’aparcament que han afectat a veïns i veïnes, sense preveure mesures per pal·liar-ho.

– Els contenidors escollits han generat problemes nous, com per exemple: que aquells contenidors de rebuig on no hi ha pedal disposen d’una portella més petita i no es poden abocar tots els residus que s’acaben deixant fora del contenidor.

– La manca d’espai en alguns carrers per les bateries emergents ha provocat que des del mateix Ajuntament s’anunciï que es deixaran els contenidors amb la tapa oberta perquè els ciutadans puguin abocar-hi la brossa, amb el problema d’olors que això suposa.

Aquests només son alguns dels problemes de la implantació dels nous contenidors. No és admissible que després de set anys esperant la ciutadania hagi de patir aquesta improvisació i aquesta manca d’eficiència.

Hem perdut quinze mesos dels deu anys de contracte sense els contenidors al carrer ni els serveis de neteja, però cal recordar que com va dir ERC des del primer moment tampoc s’han solucionat altres problemes que coneixíem del contracte anterior: el govern no va voler apostar per cap mesura per incrementar la recollida selectiva (xipatge de contenidors o porta a porta), cosa que fa que seguim en índex dolents i per tant paguem més al rebut per abocar les escombraries a l’abocador, no s’ha millorat la deixalleria ni incentivat el seu us entre la ciutadania, ni s’han pres mesures per a que aquells elements (piles, olis…) que no es poden abocar als contenidors es puguin dipositar prop de casa amb les mini-deixalleries.

Res no ha canviat tret de que els contenidors es veuen nous. Tenim un alcalde que es conforma en ensenyar a la revista Guíxols la cara amable de la ciutat, mentre la realitat és una altra i els problemes continuen

El més llegit

I després