I després

NOTA DEL SINDICAT AUTÒNOM DE POLICIA

Compartiu aquesta història

El Sindicat Autònom de Policia (SAP) s’ha adreçat a la nostra emissora per dir la seva en referència de l’anunci de supressió, a Sant Feliu de Guíxols, del sector de trànsit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra:

“El passat 20 de setembre de 2016, la Comissaria General de Mobilitat va anunciar a les organitzacions sindicals que tenia previst retallar els sectors de trànsit, passant de 22 a 16.

Aquesta mesura ha estat justificada al.legant, entre d’altres motius, la disminució dels accidents de trànsit greus (tot i que l’índex de mortalitat hagi augmentat). Els sectors retallats corresponen a Sant Feliu de Guíxols, Olot, Igualada, Mataró, Mora d’ Ebre i Montblanc.

Des de la nostra organització veiem altres motius darrere d’aquesta mesura, com ara la dificultat que hi ha actualment per tal que tots els sectors disposin d’agents suficients per garantir el patrullatge, donada la greu mancança d’efectius.

Per només posar un exemple, cal destacar que hi ha serioses dificultats per cobrir els torns de nit, donat que l’administració està reduint els agents que es troben realitzant les funcions de vigilància i circulació viària per realitzar altres tasques, i això implica menys especialistes a peu de carretera. Quanta menys prevenció i vigilància es realitzi, major sinistralitat i mortalitat patirem a les nostres carreteres.

El fet de passar de 22 a 16 sectors pot ocasionar que empitjori el temps de resposta als accidents, i un pitjor servei públic al ciutadà. Estem parlant de més de dos-cents agents aproximadament.

La nostra organització considera que aquesta reestructuració no és assumible i es podria evitar solventant la manca d’efectius que pateix el Cos de Mossos d’Esquadra.

Per tant, aquesta és una nova raó que evidencia la necessitat d’incorporar nous agents al cos de manera immediata, per tal de poder garantir la seguretat a les nostres carreteres i millorar les condicions de treball dels nostres professionals”.

 

El més llegit

I després