I després

EXPOSICIÓ “ANEM A LA PLATJA!”, AL MONESTIR

Compartiu aquesta història

Des del passat 1 d’octubre i fins el 27 de novembre el Museu d’Història de SFG convida a contemplar, a la tercera planta del Monestir, l’exposició “Anem a la platja!” on s’hi mostra una important col.lecció de fotografies, algunes de les quals en 3D, de la majoria de les platges del litoral català.

“Una platja és una acumulació de materials, generalment sorra o còdols, modelada a la vora de la mar per les onades, els corrents i el vent. Les platges inclouen una part submergida que sovint és més gran que la superfície emergent, i varien de forma i de perfil en funció de la meteorologia.

Al nostre país hi ha 280 km de platges que, fins a mitjan segle XIX, eren un espai de treball. Les teories higienistes van fomentar els banys de mar com a beneficiosos per a la salut, i aquesta pràctica es va estendre progressivament des de les classes altes fins al conjunt de la societat. Les platges són avui, al mateix temps, espais naturals molt fràgils i recursos de lleure molt preuats socialment.

Aquesta mostra aplega imatges històriques dels arxius municipals i fons de col·leccions dels museus que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la costa catalana”.

 

El més llegit

I després