600-platja

EXPOSICIÓ “ANEM A LA PLATJA!”, AL MONESTIR

Des del passat 1 d’octubre i fins el 27 de novembre el Museu d’Història de SFG convida a contemplar, a la tercera planta del Monestir,  l’exposició “Anem a la platja!” on s’hi mostra una important col.lecció de  fotografies, algunes de les quals en 3D, de la majoria de les platges del litoral català.

“Una platja és una acumulació de materials, generalment sorra o còdols, modelada a la vora de la mar per les onades, els corrents i el vent. Les platges inclouen una part submergida que sovint és més gran que la superfície emergent, i varien de forma i de perfil en funció de la meteorologia.

Al nostre país hi ha 280 km de platges que, fins a mitjan segle XIX, eren un espai de treball. Les teories higienistes van fomentar els banys de mar com a beneficiosos per a la salut, i aquesta pràctica es va estendre progressivament des de les classes altes fins al conjunt de la societat. Les platges són avui, al mateix temps, espais naturals molt fràgils i recursos de lleure molt preuats socialment.

Aquesta mostra aplega imatges històriques dels arxius municipals i fons de col·leccions dels museus que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la costa catalana”.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació