I després

Nota de MESCat, Moviment d’Esquerres SFG: “En relació a la posada en escena del projecte del Museu Thyssen”

Compartiu aquesta història

Nota de MESCat, Moviment d’Esquerres SFG: En relació a la posada en escena del projecte del Museu Thyssen al Monestir

L’equip de govern TxSF-PSC fa una gran posada en escena per convèncer la ciutadania que el nou projecte del Museu Thyssen és el més adient per la ciutat. Nosaltres creiem justament el contrari, que és el pitjor projecte que que s’ha pogut presentar. I ho creiem per una raó molt important, posa en perill, encara que el projecte digui que no, un valuós edifici del segle X i que va continuar actiu fins al segle XIX. El que es planteja es construir un adossat al Monestir (“cubicle”) que el desnaturalitza i representa una agressió a un monument històric que és Patrimoni Nacional.

Altra vegada contemplem la manca de sensibilitat d’aquest equip de govern envers el patrimoni històric de la ciutat i la falta de respecte cap als ciutadans de Sant Feliu. Una manca de sensibilitat que els ha portat a tapar les restes arqueològiques trobades tant a la plaça de l’abadia com a la plaça del Monestir, enlloc de posar-les en valor i fer-les visitables per tota la ciutadania; una manca de respecte per que amb els diners de tots estan a punt de posar en perill el monument més emblemàtic de la ciutat.

Des de MEScat continuem defensant el projecte inicial, a can Serra Vicens que fou abandonat pel senyor Motes dient que era massa car malgrat Generalitat i Ministeri tenien consignat el finançament.

Un projecte que caldrà tornar a negociar i treballar però que encara és possible i molt millor: farà que el front de la Porta Ferrada estigui protegit de qualsevol intent de construir-hi habitatges i que es pugui crear l’anella cultural del monestir.

Sembla que aquesta posada en escena és l’últim recurs del govern per fer creure que el seu projecte tira endavant quan la ciutat és plenament conscient que cap dels seus “projectes estrella” s’ha tirat endavant. Només fugides endavant com un pàrquig “desmuntable” (més de 2 milions per guanyar just 50 places) en el que que quan plou més val entrar-hi amb pararaigues.

 

PROPOSTA DE TXSF-PSC.


PROPOSTA DE MEScat Sant Feliu de Guíxols

El més llegit

I després