I després

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: “S’han presentat els primers llocs de la seva llista i els eixos del seu programa”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del Carrer-En Comú Podem: S’han presentat els primers llocs de la seva llista i els eixos del seu programa

Els 5 primers van protagonitzar un acte que també va comptar amb un exposició fotogràfica i l’actuació musical de Sabrina Banfi

Al voltant de la Placeta Sant Joan, 22 instantànies il·lustraven gràficament el que s’ha fet a Sant Feliu de Guíxols durant els darrers quatres anys i, també, el que s’ha deixat de fer. Ho feia amb una visió crítica i aportant les alternatives del nostre grup al respecte. Abans de començar, la cantant Sabrina Banfi va delectar al públic assistent amb tres peces musicals.

L’acte polític va començar amb la intervenció d’Helena Corbellini que, en relació al projecte que afrontarà la ciutat amb el nou museu Thyssen, va saber aportar al debat una mirada crítica explicant que vol dir fer de la cultura una eina pel desenvolupament de la ciutat i no a l’inrevés, com sembla que està fent l’actual govern, posant tota la ciutat al servei d’un projecte que, davant de la seva envergadura, hipotecarà la major part dels recursos econòmics de la ciutat durant els propers anys.

Laura Agüera va situar la importància de tenir en el municipi politiques feministes innovadores i, en aquest sentit, va posar damunt la taula el compromís del grup en l’elaboració d’un Pla Municipal contra la violència de gènere i la creació d’un Consell de Dones. També es va referir a la necessitat de millorar l’actual ordenança municipal de tinença d’animals i a millorar les aportacions que des de la ciutat es fan a projectes de cooperació i solidaritat fins arribar, com a mínim, al 0,7% dels ingressos propis.

Salvador Sánchez, per la seva part, va tornar a reivindicar la necessitat urgent de disposar d’una nova residència pública per a gent gran i va retreure al govern actual la seva poca predisposició a fer-ho., El govern Motas només l’ha esmentat ara que s’acosten les eleccions. També ens va recordar altres iniciatives com la proposta del servei de dentista municipal, que han de servir per situar l’atenció a les persones en el centre de l’agenda política del municipi.

Lis Brusa va posat en el centre de la seva intervenció el que moltes persones ja sabem: Sant Feliu de Guíxols té un problema molt greu davant la falta de vivenda assequible i els preus de lloguer. Ho va fer situant aquelles tres qüestions que per a la formació són irrenunciables: promocionar la construcció d’habitatge de protecció oficial des de l’Ajuntament, acordar el traspàs dels immobles que queden pendents de la herència Anlló per destinar-los a habitatge dotacional i, finalment, limitar d’una vegada el nombre de pisos d’ús turístic que hi ha a la ciutat per poder alliberar lloguers per a tot l’any

La última intervenció va ser la de Jordi Lloveras, que repeteix com a candidat a l’alcaldia. Lloveras va recalcat la necessària transició energètica i ecològica que ha d’afrontar la ciutat i va lamentat els quatre anys perduts. En aquest sentit, va exposat les tres propostes que Guíxols des del Carrer – En Comú Podem portarà endavant en aquest terreny si entra en el govern de la ciutat: la redacció d’un Pla Local de residus, la constitució d’una Oficina d’Energia Local i l’elaboració d’una Carta del Paisatge.

La jornada va acabar amb dues peces musicals més de la Sabrina Banfi, molt aplaudida pel públic assistent.

El més llegit

I després