I després

Nota de Guíxols des del carrer-En Comú Podem: “Els Comuns del Baix Empordà proposen mesures conjuntes en defensa de la Costa Brava”

Compartiu aquesta història

Nota de Guíxols des del carrer-En Comú Podem: “Els Comuns del Baix Empordà proposen mesures conjuntes en defensa de la Costa Brava”.

Els Comuns del Baix Empordà proposen mesures conjuntes en defensa de la Costa Brava.

La diputada al Congrés Laura López ha participat avui en la roda de premsa on caps de llista d’En Comú Podem al Baix Empordà han proposat canvis que afecten al turisme i al territori.

L’objectiu és protegir social i mediambientalment la Costa Brava de l’especulació permanent a què es veu sotmesa.

Platja d’Aro – 5 de Maig de 2023

Avui s’han reunit a Platja d’Aro els candidats d’En Comú Podem a les alcaldies de

Sant Feliu de Guíxols (Jordi Lloveras), Palafrugell (Josep Ferrés i Marcó), Castell-Platja d’Aro (Pedro Torres) i Regencós (Marc Vidal). Han mostrat la seva preocupació respecte a les polítiques que s’estan fent d’urbanisme i de turisme, immerses en un procés de creixement desordenat. Segons han manifestat, “les dades macroeconòmiques i ambientals avalen el mal resultat de les polítiques basades en el turisme de sol i platja”. A la roda de premsa hi ha assistit també per donar suport la diputada d’En Comú Podem al Congrés per comarques gironines, Laura López, qui ha explicat els avenços legislatius que els Comuns han possibilitat al Congrés, com la pujada del SMI al sector turístic o la llei de mobilitat sostenible.

Les persones candidates a les alcaldies del Baix Empordà s’han reunit per manifestar que “cal imposar un nou model que sigui compatible amb el present i que resolgui els nombrosos problemes que pateix la població estable dels nostres municipis:

habitatge, precarietat laboral, baixos salaris (més acusats per a les dones), estacionalitat i depredació del paisatge”.

La proposta de canvi es basa en la desclassificació dels sòls costaners i modificació del POUM; obtenció d’espais per a l’habitatge social; rehabilitació d’edificis i equipaments en desús i envellits; prioritat de l’educació, recuperació d’oficis, expressió emocional (música i arts escèniques, entre altres); creació d’un parc agrari, ramader i forestal; mobilitat pública i suport al tren tram de la Costa Brava; estímul del mercat municipal i del petit comerç cèntric i de proximitat; i potenciació de les Comunitats Energètiques Locals. A banda de les propostes que afectarien el conjunt del territori, cada un dels caps de llista ha exposat necessitats més concretes per al seu municipi:

Jordi Lloveras, candidat a l’alcaldia de Sant Feliu de Guíxols: “Si no posem fre als pisos turístics, haurem de fer front a greus riscos socials i econòmics”.

Josep Ferrés i Marcó, candidat a l’alcaldia de Palafrugell: “El canvi climàtic ens alerta de la necessitat d’un canvi de model urbanístic i turístic que no depredi la nostra costa”.

Pedro Torres, candidat a l’alcaldia de Castell Platja d’Aro: “Cal revertir la pèrdua de biodiversitat marina i la pèrdua de la Pineda per l’ampliació de Port D’Aro”.

Marc Vidal, candidat a l’alcaldia de Regencós: “És alarmant la degradació urbanística de la segona línia de la costa, cada cop més evident”.

El més llegit

I després