I després

NOTA DE CIU SOBRE SUBVENCIONS A EMPRENEDORS

Compartiu aquesta història

El grup municipal de Convergència i Unió ha enviat una nota als mitjans en la qual apunten: “En el transcurs dels 2 darrers anys s’han implantat a la nostra ciutat 10 noves empreses i s’han renovat 3 més, fruit de la subvenció per a emprenedors del Pla de Barris dins el programa “Aixequem persianes” que vàrem posar en marxa a la legislatura anterior.
L’objectiu d’aquest programa era dinamitzar econòmicament la ciutat oferint ajuts econòmics del 50% de la inversió que feien tant els nous emprenedors com els empresaris ja establerts en la renovació dels seus negocis.
El nou govern de la ciutat, tot i continuar amb el programa, ha modificat substancialment les bases de les subvencions desvirtuant el sentit, doncs fins ara el concepte era “ Si tens un projecte empresarial l’Ajuntament aporta el 50% per tal que el tiris endavant”, ara és “Si tens un projecte, inverteix i l’Ajuntament potser aportarà una part”.
Per començar fins ara es destinaven 100.000.-€ anualment amb el compromís d’ampliar la dotació en cas que s’esgotés doncs no hi havia limitació de peticions. En canvi ara, la dotació que ha fixat el govern per a 2016 és de 30.000.-€ sense voluntat d’ampliació.
Els emprenedors han perdut la seguretat que tenien que la seva petició seria atesa, sempre que efectivament es demostres la inversió en un negoci i es complissin la resta de condicions. Seguretat que ara no tenen doncs els 30.000.-€ destinant pel nou govern s’han de repartir entre totes les peticions que participen en concurrència competitiva i per tant, fins que no es tanqui la convocatòria no sabran efectivament quins diners els hi correspon a cadascú.
A més amb l’ agreujant que si tenen intenció d’obrir l’empresa fora del període de convocatòria, s’hauran d’esperar a que se’n obri una altra l’any vinent ( o no ) per poder-la sol·licitar.
Per acabar d’arrodonir, han rebaixat de 20.000.-€ a 10.000.-€ l’import màxim que pot rebre cada emprenedor.
Tots aquests entrebancs, aquesta inseguretat de no saber si efectivament rebran o no la subvenció i quina quantitat rebran, han fet perdre l’atractiu del programa; han fet desaparèixer l’incentiu pels emprenedors d’invertir a la nostra ciutat aprofitant aquesta oportunitat que brinda el Pla de Barris.
L’excusa que posa el govern és que la llei obliga a obrir concurrència competitiva en les subvencions, cosa que, ni és la única fórmula legal, ni es contradiu amb assegurar el 50 % de la inversió aportant l’Ajuntament més diners si cal.
Tot depèn de les prioritats que tingui el nou govern, però al nostre entendre, la creació de llocs de treballs, la dinamització econòmica i l’ampliació del teixit comercial a la ciutat, haurien d’ocupar un lloc destacat dins les prioritats de qualsevol equip de govern”.

El més llegit

I després