NOTA DE CIU SOBRE SUBVENCIONS A EMPRENEDORS

El grup municipal de Convergència i Unió ha enviat una nota als mitjans en la qual apunten: “En el transcurs dels 2 darrers anys s’han implantat a la nostra ciutat  10 noves empreses i s’han renovat 3 més, fruit de la subvenció per a emprenedors del Pla de Barris dins el programa “Aixequem persianes” que vàrem posar en marxa a la legislatura anterior.
L’objectiu d’aquest programa era dinamitzar econòmicament la ciutat oferint ajuts econòmics del 50% de la inversió que feien tant els nous emprenedors com els empresaris ja  establerts   en la  renovació dels seus negocis.
El nou govern de la ciutat, tot i continuar amb el programa, ha modificat substancialment  les bases de les subvencions desvirtuant el sentit, doncs fins ara el concepte era “ Si tens un projecte empresarial  l’Ajuntament aporta el 50% per tal que el  tiris endavant”, ara és  “Si tens un projecte, inverteix i l’Ajuntament potser aportarà una part”.
Per començar fins ara es destinaven 100.000.-€ anualment amb el compromís d’ampliar la dotació en cas que s’esgotés doncs no hi havia limitació de peticions. En canvi ara, la dotació que ha fixat el govern per a 2016 és de 30.000.-€ sense voluntat d’ampliació.
Els emprenedors han perdut la seguretat que tenien que la seva petició seria atesa,  sempre que efectivament es demostres la inversió en un negoci i es complissin la resta de condicions. Seguretat que ara no tenen doncs els 30.000.-€ destinant pel nou govern s’han de repartir entre totes les peticions que participen en concurrència competitiva i per tant, fins que no es tanqui  la convocatòria no sabran efectivament quins diners els hi correspon a cadascú.
A més amb l’ agreujant que si tenen intenció d’obrir l’empresa fora del període de convocatòria, s’hauran d’esperar a que se’n obri una altra l’any vinent ( o no ) per poder-la sol·licitar.
Per acabar d’arrodonir, han rebaixat de 20.000.-€ a 10.000.-€ l’import màxim que pot rebre cada emprenedor.
Tots aquests entrebancs, aquesta inseguretat de no saber si efectivament rebran o no la subvenció i quina quantitat rebran, han fet perdre l’atractiu del programa; han fet desaparèixer  l’incentiu pels emprenedors d’invertir a la nostra ciutat aprofitant aquesta oportunitat que brinda el Pla de Barris.
L’excusa que posa el govern és que la llei obliga a obrir  concurrència competitiva en les subvencions, cosa que, ni és la única fórmula legal, ni  es contradiu amb assegurar el 50 % de la inversió aportant  l’Ajuntament més diners si cal.
Tot depèn de les prioritats que tingui el nou govern, però al nostre entendre, la creació de llocs de treballs, la  dinamització econòmica i l’ampliació del teixit comercial a la ciutat, haurien d’ocupar un lloc destacat dins les prioritats de qualsevol equip de govern”.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació