Pels qui es varen perdre les projeccions del documental “Les nenes de la guerra”, ara poden adquirir el DVD al preu de 10 euros a la llibreria La Guineu i, després de l’èxit assolit amb l’estrena del documental que en seixanta minuts sintetitzava, a través del testimoni de dotze àvies de la ciutat els difícils moments viscuts durant la Guerra Civil, els autors, Auris 10, proposen ara quatre noves sessions per fer el seguiment de cada història explicada a través de la reproducció de les entrevistes íntegres a les protagonistes.

60 minuts donen per a molt, però sempre queden coses al tinter que no han pogut estar prou perfilades en el documental on apareixen conjuntament. Perquè cadascuna de les hores viscudes, explicades des de la senzillesa i la humilitat d’aquelles nenes que avui tenen entre 86 i 98 anys, són dotze grans històries de vida que mereixen ser dibuixades i resseguides individualment, car tothom n’ha de poder copsar en profunditat el sentiment, l’emoció, l’angoixa i, per que no, també la catarsi que representa explicar-les i fer-les públiques perquè en quedin constància i memòria.

Ara es compta amb l’oportunitat d’assistir a quatre sessions matinals, en diumenges consecutius, on es desgranen aquetes dotze petites grans històries de vida. A més els passis van acompanyats d’una exposició fotogràfica on apareixen les persones entrevistades.

L’entrada és lliure i gratuïta i les primeres sessions íntegres amb entrevistes a Mercè Rufí, Victòria Álvarez i Dolors Ferrer, es faran aquest diumenge, 18 de febrer a les 11:00 a la sala d’actes del Museu d’Història (Monestir – planta 4)

Amb el mateix horari, es projectaran el 25 de febrer les de Rosa Valle, Rosa Serra i Carmen Córdoba, el 4 de març Maria Dausà, Teresa Serra i Àngela Bussot i l’11 de març Paquita Ponce, Pilar Iglesias i Maria Bordas