I després

Motas s’acomiada aportant la valoració de les propietats dels Anlló

Compartiu aquesta història

L’alcalde en funcions de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, va convocar la darrera roda de premsa del tram de legislatura en què ha ostentat l’alcaldia de la Ciutat aportant la valoració dels bens immobles dels germans Anlló amb la qual cosa, per primera vegada, apareixen les xifres a partir de les quals es posarien els preus de sortida de la subhasta de les propietats del municipi.

La valoració econòmica dels divuit immobles de que es troben a Sant Feliu de Guíxols es puja a uns 12.500.000 euros, xifra que s’extreu de les dues valoracions efectuades fins el moment. La primera es va realitzar l’any 2010 per la Generalitat de Catalunya, i la segona per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Motas declarava que, tot i que les dades es varen rebre el 6 de maig, no s’han fet públiques fins aquest dijous per tal que una qüestió tant particular i delicada com aquesta no s’interpretés com un avantatge electoral i que era una de les passes importants del full de ruta que fa uns mesos que va fer públic.

D’aquest full de ruta marcat per l’Ajuntament, el proper pas és aprovar la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que afecta a gran part de les finques de l’herència, que es podria enllestir el proper mes d’octubre i tornar a contactar amb la Generalitat per iniciar definitivament les subhastes.

Pel que fa a les dades econòmiques, l’Ajuntament parteix de la valoració que ha fet la UPC dels hotels Panorama i Rex–Les Noies, i pel que fa als edificis residencials accepta la realitzada per la Generalitat en el seu moment.

Recordem que les entitats sense ànim de lucre han de ser les destinatàries d’aquesta herència i es dóna la particularitat que, darrerament, estan naixent entitats com a bolets, algunes que fins i tot porten el nom dels difunts, malgrat que caldrà demostrar una gestió d’anys, entre altres condicions, així com l’aval de projectes concrets que en el seu dia es recolliran en unes bases específiques que es divulgaran per aquelles entitats consolidades i contrastades que hi vulguin optar.

El més llegit

I després