I després

El pacte de govern CiU-PSC a Sant Feliu ja és oficial des d’aquesta mitjanit

Compartiu aquesta història

Poc després de la mitjanit d’aquest dimecres a dijous, fonts oficials de Convergència i Unió comunicaven a aquesta emissora que el pacte de govern amb el Partit dels Socialistes de Catalunya quedava acordat i tancat definitivament.

Les dues formacions es reunien amb les bases respectives, el Partit dels Socialistes de Catalunya convocaven una assemblea informativa, després de la que havien celebrat el 26 de maig en la qual es varen trobar algunes veus discordants, però finalment s’ha acordat donar via lliure al pacte.

Per part de Convergència i Unió es va celebrar una assemblea entre l’executiva i el grup municipal per continuar amb els planejaments dels serrells que encara s’han d’acabar de polir, referents al pacte, i a l’espera de la trucada que donés llum verda a la proposta de caminar junts en la legislatura i no haver de passar el tràngol d’haver de governar amb una minoria de set regidors.

Com ja informàvem en l’anterior plana del nostre web a partir de les entrevistes realitzades el dimecres al matí al saló de sessions amb motiu del Ple d’aprovació d’actes, les declaracions del Primer Secretari del PSC, Juanjo Garcia Cañadas ja apuntaven cap a un pacte tancat que, per cortesia amb els afiliats del partit, no podia donar per fet atès que els primers a estar informats havien de ser les pròpies bases.

Per la seva banda, TSF, ja tenia clar que no hi havia cap més possibilitat de pacte després de la renúncia dels socialistes i de la indiferència convergent que Carles Motas definia com una negativa a entrar en un “canvi de cromos” o a una “subhasta”, referint-se a què el pacte no només repercutia a Sant Feliu sinó que entrava en la negociació d’un paquet d’ajuntaments de les comarques als quals els calia un pacte amb els mateixos partits.

Dissabte, en els discursos del Ple de Constitució del nou Ajuntament, s’acabarà d’escenificar tant aquesta entesa com els propòsits dels grups de l’oposició.

Quant a l’entrada d’altres grups unipersonals al govern, Jordi Vilà, d’ERC deia que estava obert a escoltar ja que no coneixia els termes del pacte i que, especialment, estava interessat a saber si realment hi ha hagut contrapartides amb altres poblacions.

Recordem que dissabte la nostra emissora connectarà uns minuts abans de les 12 del migdia amb l’estudi mòbil instal·lat a la sala de plens per fer el seguiment en directe de tot l’esdeveniment.

El més llegit

I després