I després

Moratòria en plusvàlues als desnonats

Compartiu aquesta història

El ple de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir al vespre per unanimitat establir una moratòria de tres anys en el pagament de plusvàlues a famílies que hagin perdut l’habitatge a causa d’un desnonament o la dació en pagament segons informa el diari El Punt. El portaveu d’ICV-EUiA, Joan Prat, va lamentar que mesos enrere es va aprovar eximir la pèrdua de l’habitatge familiar del pagament del tribut, però la regidora d’Hisenda, Dolors Ligero, va argumentar que és l’única mesura possible per no infringir el marc legal vigent.
Ligero hi va afegir que confia en els canvis en la llei hipotecària estatal permetin condonar el deute a posteriori. I l’alcalde, Joan Alfons Albó, va recordar que la responsabilitat de votar una moció és molt menor que la de signar un decret de condonació de deute contrari a la llei.
L’altra mesura social que es va aprovar fa referència a les bases per subvencionar, ja aquest any, fins al 100% del rebut de l’impost de béns immobles (IBI) a famílies monoparentals, que tinguin un cònjuge a l’atur i jubilats. La bonificació del tribut afectarà només quan l’habitatge sigui habitual, amb valor cadastral inferior a 20.000 euros i sense cap més propietat. I els ajuts es podran demanar a partir de l’1 de juliol, fins que s’exhaureixi la partida prevista de 30.000 euros.

El més llegit

I després