Ahir, dilluns, a quarts de nou del vespre, una dona va perdre la vida a tocar de la Via Ferrada de Sant Feliu de Guíxols en precipitar-se per un penya-segat d’uns vint metres d’alçada.
En el moment de l’accident la víctima i un acompanyant es dirigien a la via amb la intenció de fer el recorregut a la llum de la lluna. Segons les fonts consultades, en el moment de l’accident la lluna estava tapada pels núvols i, sembla ser que estaven comprovant on es trobava l’accés per situar-se en l’entorn. La hipòtesi és que per la falta de llum la dona no va calcular la distància amb l’inici del penya-segat i es va precipitar al buit.
La víctima i l’acompanyant formaven part d’un grup més ampli de persones d’Esplugues de Llobregat que s’estaven a Palafrugell, on pensaven passar el cap d’any, i que comptem amb experiència en aquestes disciplines esportives i haurien realitzat aquest recorregut en altres ocasions.
Després de la trucada del seu company als serveis d’emergències, es varen mobilitzar els Bombers de la Generalitat (per terra i mar), Mossos d’Esquadra, Protecció Civil (per terra i mar), ambulàncies del SEM i Policia Local. També hi va fer acte de presència l’alcalde, Carles Motas que va estar gairebé tres hores seguint l’operatiu.
Prop de les dotze de la nit hi varem poder parlar telefònicament i lamentava l’accident, que recalcava que s’havia produït en l’entorn, que no es tractava d’una caiguda des de l’estructura de l’equipament, per la qual cosa no es va prendre cap mesura excepcional, tot i que aquest matí, amb la llum del dia hi tornarà amb tècnics per comprovar com es va produir el fatal accident.
El cos, rescatat des del mar pels bombers, fou traslladat al port, on es va desplaçar la policia judicial i el forense de guàrdia, que venia des de Figueres, per fer l’aixecament del cadàver.
Algunes de les persones de l’entorn del Molí comentaven que en algunes ocasions hi ha escaladors que s’atreveixen a anar-hi de nit, la qual cosa és considera un perill atès que no hi ha cap mena d’il·luminació. De dia, els usuaris es topen amb un gran cartell amb recomanacions sobre el seu ús que, a més, conté tota una sèrie de normes.

Premeu sobre el text per ampliar:

Faldilla-via