Paqui Figueroa Martín, la dona de 50 anys de Sant Feliu de Guíxols que va resultar ferida greu a l’accident que es va produir entre Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge el passat 20 d’agost, va morir dilluns a l’Hospital Josep Trueta.
Recordem que l’accident es va produir a quarts de vuit del matí quan Paqui Figueroa i el seu marit anaven a treballar a Sant Antoni amb una furgoneta. Un vehicle conduit per un jove de Platja d’Aro va envair el carril contrari topant frontalment amb la furgoneta i provocant un incendi que va requerir la intervenció dels bombers tant per apagar el foc com per extreure el cos del seu marit del vehicle.
Les tres persones varen quedar ferides greus i Paqui Figueroa fou traslladada a l’Hospital Josep Trueta amb tretze costelles trencades, perforació de pulmó amb afectació també a l’estomac, una clavícula i un braç.
Però la seva mort, segons fonts de la família, no es va produir per aquestes ferides sinó a resultes d’una guspira que es va escapar accidentalment del bisturí quan els equips mèdics estaven procedint a fer-li una traqueotomia. Un fet gens habitual, segons apunten, que mai no s’havia produït a Girona i que arreu del món només ha succeït en una vintena de casos. Aquesta incidència va provocar una flamarada que li va afectar a la tràquea i als pulmons i tot i que en els dies posteriors semblava que s’anava estabilitzants, finalment no va poder superar les lesions causades per aquesta desgraciada circumstància.
Els funerals per Paqui Figueroa se celebren aquest dimarts a les 4 de la tarda a l’oratori del tanatori de Sant Feliu de Guíxols.
Els altres dos ferits es continuen recuperant lentament de les ferides i segons ens informava un dels fills del matrimoni, el seu pare està essent tractat a la Clínica Asepeyo de Sant Cugat del Vallès on fou operat d’una cama i l’altra continua enguixada pel trencament, restant a l’espera de la rehabilitació que es preveu que no podrà començar fins a mitjans de desembre.
Les mostres de condol han estat multitudinàries en tractar-se d’una família molt relacionada i apreciada al municipi, a la qual també agraïm les facilitats que ens han donat per aportar tota la informació a la resta de ciutadans que es troben consternats per la pèrdua de la Paqui Figueroa. Reposi en Pau.

* Informació i fotos publicades sobre l’accident: http://www.rsf.fm/2014/mes-info-sobre-laccident-de-dimecres.html