I després

MISSATGE DE CREU ROJA, DISCURS DE LUTHER KING

Compartiu aquesta història

Amb l’enunciat de “L’esperança. Un món nou és possible”, Creu Roja Sant Feliu-Vall d’Aro ha difós, com a missatge d’aquestes festes en el microespai setmanal de Ràdio Sant Feliu, el discurs de Martin Luther King en moment de la recepció del premi Nobel de la Pau l’any 1964, contingut que no ha perdut actualitat:

“Avui, quan en el món és negra nit, en l’esperança que em dóna la Bona Nova, crido ben fort la meva fe en el futur de la humanitat.

No vull creure que les circumstàncies actuals dispensin els homes de fer una terra millor.

No vull creure que l’ésser humà només és un bri de palla que el corrent de la vida fa boleiar i que no pot influir en res en el curs dels esdeveniments.

No vull compartir l’opinió dels qui pretenen que l’home és captiu de la nit sense estrelles del racisme i de la guerra, que l’aurora radiant de la pau i de la fraternitat no serà mai una realitat.

No vull fer meva la predicació cínica dels qui diuen que els pobles davallaran l’un rere l’altre en el terbolí del militarisme cap a l’infern de la destrucció termonuclear.

Jo crec que la veritat i l’amor diran la darrera paraula, que la vida, encara que de vegades sembli vençuda, resta sempre més forta que la mort.

Jo crec fermament que, fins i tot enmig dels obusos que esclaten i dels canons que tronen, hi queda sempre l’esperança d’un matí assolellat.

Jo goso creure que un dia tots els habitants d’aquesta terra podran rebre tres àpats a la jornada per a la vida del cos, l’educació i la cultura per a la salut de l’esperit, la igualtat i la llibertat per a la vida del cor.

Jo crec que la bondat ens salvarà i que donarà, com a fruit, la pau.

El llop i l’anyell pasturaran junts, cada home podrà seure tranquil a l’ombra de la seva figuera, a la seva vinya, i ningú no haurà de tenir por de res”.

El més llegit

I després