I després

MILLOR FISCALITAT PER A LES PIMES

Compartiu aquesta història

Les Cambres de Comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols van reclamar, el passat dimarts 11 de març, “un tractament fiscal més diferenciat per a la petita i mitjana empresa” i “una rebaixa dels costos socials” per millorar la competitivitat de les empreses i facilitar “la recuperació de l’ocupació”, segons informa el DDG. Així ho van assegurar els presidents de les dues corporacions, Xavier Ribera i Joan Puig, en la presentació de la darrera Enquesta de Conjuntura, completada durant el mes de febrer entre una mostra de 103 empreses de 14 municipis de la comarca, la Selva i el Gironès, i que reflecteix un escenari d’estabilitat en l’ocupació i diversos símptomes de recuperació econòmica entre els associats.
De fet, el nombre d’empreses que esperen millorar la seva facturació aquest any augmenta, i se situa en el 44% del total, davant del 34% que espera mantenir-la i al voltant del 20% que preveu que es redueixi.
Quant a l’ocupació de treballadors, només un 12% dels empresaris que han participat en el sondeig admeten haver reduït plantilla l’any passat (en l’anterior mostra sumaven un terç). L’escenari, però, és d’estabilitat: un 71% de les empreses han mantingut els mateixos recursos humans i un 81% auguren que no tocaran la plantilla (ni a l’alça ni a la baixa) en els pròxims mesos. Un 17% de les empreses de la mostra van contractar més treballadors al 2014. I pel que fa a les previsions, un 10% creuen que necessitaran més mà d’obra enguany.
Les perspectives d’afrontar inversions milloren (passen del 50 al 56% en un any), però continua havent-hi un 44% d’empresaris que no preveuen invertir. Ribera il·lustrava que la majoria d’inversions, però, seran de manteniment i reposició. Més de dos terços d’empresaris optaran per destinar-hi majoritàriament recursos propis, mentre que només un 28% preveu costejar-les amb finançament aliè i crèdits.

El més llegit

I després