I després

MÉS PLACES HOTELERES A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

El tancament dels vuit hotels que regentaven a Sant Feliu de Guíxols els germans Joan i Francesc Anlló, que van morir en un lapse de pocs mesos l’any 2002, va suposar la pèrdua sobtada d’unes 600 places que, una dècada després, encara no s’han recuperat. Dels 2.097 llits d’hotel que a la ciutat s’oferien a principis del 2004, es va passar a uns 1.472. L’any passat, tot just se n’havien recuperat una setantena, però insuficients per pal·liar la pèrdua paral·lela de 200 llits més en hostals i pensions, segons informa El Punt Avui.
Els restauradors i comerciants ganxons han hagut d’afrontar, doncs, una crisi afegida en els últims anys. Però ara s’albiren símptomes de recuperació. A l’estiu, reobrirà l’hotel Bellevue –l’antic Montjoi–, després de quatre anys tancat. Els seus propietaris, el Grup Cap Roig, també gestionen l’Eden Roc, a pocs centenars de metres, i argumenten que la demanda era insuficient per obrir els dos establiments.
El regidor d’Urbanisme, Joan Vicente, celebra el fet que aquest estiu la ciutat disposi de 105 habitacions més. I hi afegeix altres projectes d’ampliació, com ara les 18 cambres que l’hotel S’Agaró guanyarà a les seves instal·lacions, els 36 apartaments del complex de 5 estrelles de l’antic Alàbriga o la reforma integral de l’hostal Can Segura. Amb vista al 2015, Vicente espera que la suma d’obres habiliti “unes 150 habitacions noves o renovades”.
El director del patronat de turisme, Ramon Ramos, admet que “en matèria hotelera, Sant Feliu era el municipi del Baix Empordà que anava més coix”, i qualifica de bona notícia que s’hi dibuixi un establiment de cinc estrelles, perquè fins ara només 4 dels 14 hotels oberts arriben a les quatre estrelles.
La següent fita en el calendari local és el pròxim 8 d’abril, quan s’anunciarà el resultat de les finques hoteleres del llegat Anlló. Peces com ara el Panorama Park o el conjunt del Rex i Les Noies semblen, a priori, les més atractives per les possibilitats. Malgrat això, els preus inclouen també unes edificacions que molts promotors preferirien que fossin, directament, solars.

 

El més llegit

I després