Tanquem els 5 articles encarregats a l’especialista ganxó en motor, Joan Martín, per tal de donar visibilitat als pilots, cinc nens/nois, que despunten en el panorama nacional i internacional del motocross que passegen el nom de Sant Feliu pels pòdiums d’arreu:
“Feu-vos per un moment aquesta pregunta com a pares i penseu la resposta, aquesta és la situació en la qual es van trobar els pares d’en Sergi Notario. Pares: vull ser  pilot professional de Motocross!.. i l’únic lloc on es pot aconseguir és el país on aquesta modalitat és l’esport nacional: Holanda.  Però en Sergi viu i estudia aquí amb la seva família com qualsevol nen de 12 anys.
Aquest estiu, i un cop acabat el curs escolar, ja va marxar durant tres mesos a viure a Holanda tot sol. Allà el va acollir una família, una gran família,  que el va tractar des del  primer moment com un fill més dels seus. Es van involucrar tant i tant  que van fer tot el possible perquè en Sergi pogués córrer totes les curses que es van disputar durant aquests tres mesos. Van  tramitar les llicències, els certificats metges i els permisos de sortida. Era un petit pas més perquè en Sergi  aconseguís, o toqués amb la punta dels dits, el seu somni.
Aquests tres mesos d’estiu va córrer curses molt importants: el campionat d’Alemanya ADAC, els campionats Holandesos NK i ONK… Cada cursa era més experiència, coneixent  altres tipus de circuits dels que estava  habituat a córrer aquí i altres terrenys com la sorra. El gran repte de l’estiu va ser anar a córrer el campionat del món a la República Txeca, on no es va poder classificar per la final arrel d’una avaria de la seva moto.  Sempre va estar al davant amb pilots de molt nivell que el feien superar-se a cada volta.
Al setembre, quan en Sergi  tornava cap a casa per començar el nou curs escolar, es va produir una sorpresa que va trasbalsar els plans dels seus pares, la família que l’havia acollit li va proposar i oferir que aquest any 2014  tornés a casa seva per poder córrer tots els campionats possibles d’allà. El nivell dels pilots que hi prenen part és altíssim i en Sergi ha demostrat maneres per ser amb els capdavanters.
Us diré que en Sergi porta més de 15 dies adaptant-se a la vida d’Holanda  i que la data d’inici d’aquesta aventura ja té número i dia, el proper 7 de març s’instal·là definitivament a Holanda. Allà acabarà els seus estudis, en un col·legi internacional, per acabar el tercer trimestre escolar, atès que els dos primers els ha cursat aquí. Entrenar molt i molt fort cada dia, per arribar al cim del Motocross, el seu somni.
Els somnis ens marquen objectius i ens esforcen per arribar-hi, la il.lusió ens mou per aconseguir-los. Aquest és el somni d’en Sergi, no li trencarem, sinó que des d’aquestes ratlles l’encoratjarem perquè ho aconsegueixi.
Aquest és el calendari que seguirà: els campionats holandesos de Motocross NK i el ONK, el campionat Europeu i el campionat del Món. Per fer-vos una idea de la competència que hi ha en aquests campionats, per accedir-hi s’han de fer classificacions degut al alt nombre de pilots inscrits, es fan prèvies on els  40 millors pilots passaran a poder-lo disputar.
La família Notario està molt agraïda doncs,  després de molt de temps. els espònsors  comencen a comptar amb ells i els estan ajudant: Flow Motion, Speed Carbono, PP’S PARK, Alpinestars, SBS, HNR, Thor, Vrooam, Acerbis, MX Factory i XC 10. Son les firmes que amb material, equipament, preparació, escola, etc. ajuden a tirar endavant aquest projecte tant engrescador”.

Joan Martin

IMG-20140203-WA0020

 

IMG-20140203-WA0029