L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat que ja han finalitzat els treballs al cementiri local que han permès millorar significativament l’espai en termes de funcionalitat del servei i també d’estètica. L’obra ha servit per a ampliar el nombre de nínxols i columbaris de la secció A de la instal·lació municipal, de la mateixa manera que s’han adequat un total de 12 tombes de la secció civil destinades a difunts de creença musulmana.

La regidora del consistori guixolenc encarregada del cementiri, MariFe Larragay, concreta que “s’han construït 96 nínxols i 48 columbaris a la secció A, que ja estan a disposició de ser adjudicats”. Pel que fa a la secció civil, la mateixa edil detalla que “s’han condicionat dos panteons soterrats amb sis tombes per sepulcre, un total de 12 tombes que estan destinades a famílies de religió musulmana”. 

Els 96 nous nínxols de la secció A estan dividits en tres mòduls de 32 nínxols. El primer mòdul està operatiu des de fa uns mesos.
Els 48 columbaris recentment construïts a la secció A es reparteixen en dos mòduls de 24 columbaris a banda i banda.
Les dues tapes blanques donen accés als dos nous panteons soterrats de la secció civil dirigits. 


Aquest conjunt de treballs es complementen amb els que ja es van poder fer a principis del 2020, abans de l’esclat de la pandèmia de Covid-19. Fins llavors, es va poder reconstruir un mòdul format per 20 nínxols de la secció C que patia problemes estructurals i que es va haver d’enderrocar i aixecar de nou, mantenint —això sí- la pedra original de la façana. D’aquesta mateixa ala de nínxols de la secció C també se’n va aconseguir rehabilitar la cobertura, el sostre, que presentava un estat deteriorat i que requeria d’una restauració.

Mòdul de 20 nínxols de la secció C que s’ha reformat mantenint la pedra original.


A banda dels treballs acabats, des del consistori asseguren que ja estan treballant per a eliminar el graó del passadís central de la secció A del cementeri amb la finalitat de substituir-lo per una rampa que la faci accessible. En paral·lel, també es vol construir una nova porta lateral per a la secció civil.