I després

Més nínxols, més columbaris i dos nous panteons soterrats al cementiri de Sant Feliu

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat que ja han finalitzat els treballs al cementiri local que han permès ampliar el nombre de nínxols i columbaris de la secció A de la instal·lació municipal. De la mateixa manera, s’han adequat un total de 12 tombes de la secció civil destinades a difunts de creença musulmana.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat que ja han finalitzat els treballs al cementiri local que han permès millorar significativament l’espai en termes de funcionalitat del servei i també d’estètica. L’obra ha servit per a ampliar el nombre de nínxols i columbaris de la secció A de la instal·lació municipal, de la mateixa manera que s’han adequat un total de 12 tombes de la secció civil destinades a difunts de creença musulmana.

La regidora del consistori guixolenc encarregada del cementiri, MariFe Larragay, concreta que “s’han construït 96 nínxols i 48 columbaris a la secció A, que ja estan a disposició de ser adjudicats”. Pel que fa a la secció civil, la mateixa edil detalla que “s’han condicionat dos panteons soterrats amb sis tombes per sepulcre, un total de 12 tombes que estan destinades a famílies de religió musulmana”. 

Els 96 nous nínxols de la secció A estan dividits en tres mòduls de 32 nínxols. El primer mòdul està operatiu des de fa uns mesos.
Els 48 columbaris recentment construïts a la secció A es reparteixen en dos mòduls de 24 columbaris a banda i banda.
Les dues tapes blanques donen accés als dos nous panteons soterrats de la secció civil dirigits. 


Aquest conjunt de treballs es complementen amb els que ja es van poder fer a principis del 2020, abans de l’esclat de la pandèmia de Covid-19. Fins llavors, es va poder reconstruir un mòdul format per 20 nínxols de la secció C que patia problemes estructurals i que es va haver d’enderrocar i aixecar de nou, mantenint —això sí- la pedra original de la façana. D’aquesta mateixa ala de nínxols de la secció C també se’n va aconseguir rehabilitar la cobertura, el sostre, que presentava un estat deteriorat i que requeria d’una restauració.

Mòdul de 20 nínxols de la secció C que s’ha reformat mantenint la pedra original.


A banda dels treballs acabats, des del consistori asseguren que ja estan treballant per a eliminar el graó del passadís central de la secció A del cementeri amb la finalitat de substituir-lo per una rampa que la faci accessible. En paral·lel, també es vol construir una nova porta lateral per a la secció civil.

El més llegit

I després