I després

MES DE 400 PERSONES A L’ACTE DE JUNTSPELSÍ

Compartiu aquesta història

El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, ha parlat diumenge a la Plaça Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols, de “l’autèntica democràcia” i va reivindicar poder deixar de ser aspirants a ciutadans per passar a ser ciutadans de ple dret. ‘Volem decidir i volem decidir la nostra llibertat’. Llach va voler ressaltar que ‘el nostre no és un procés contra Espanya ni contra els espanyols’. ‘La nostra candidatura està plena de gent que se sent espanyola i que està lluitant per la independència perquè necessita eines per sobreviure socialment’. ‘Els espanyols podran ser espanyols millor aquí que a Espanya’, va afegir. ‘L’Estat espanyol és un estat pervers, enquistat, que està espoliant a tothom. Ens han fet la vida impossible i no ens donen més remei que fer el nostre camí, per fer una Catalunya moderna al servei dels ciutadans. L’estat és una eina de servei’. Junts pel Sí ha va aplegar més de 400 persones. Llach va dir que ‘hem de fer un estat ple d’humanisme. Ara en tenim la oportunitat. Aquesta és la il·lusió que ens empeny’.
Anna Caula, número 2 per Girona va parlar de la importància d’esforçar-nos en aquest moment tant important. ‘Sabem que utilitzaran tots els tripijocs per fer-nos fora del terreny de joc, però no ho aconseguiran davant d’un poble que està reclamant el seu dret a decidir’. Caula va parlar del poble català, ‘un poble que sempre ha remat a contracorrent. Només cal sortir al carrer per veure’l farcit de gent que està acostumada a fer, a moure’s i que s’esforça per aconseguir el que vol’. ‘Sóc aquí perquè el que volem és viure millor, defensar un país que vol sobreviure’. ‘Tots aportem el que tenim en aquesta candidatura, el que sabem. Això ens donarà la victòria el 27S’.
Carles Puigdemont, número 3 per Girona, va parlar de la diversitat de la candidatura. ‘Aquesta és una de les nostres virtuts perquè els pobles són diversos, són transversals i són diferents, i es posen d’acord amb les coses importants, i això és el que hem fet Junts pel Sí’. Va remarcar la importància del procés. ‘L’objectiu final és fer un país millor, un país honest, net i transparent’. ‘El nostre és un Sí a progressar, a ser lliures’.
La número 9 de Junts pel Sí a Barcelona, Marta Rovira, va explicar la importància de la data del 27S. ‘El 27S farem aquell referèndum que no ens van deixar fer. Farem aquell referèndum per decidir el poble que volem fer’. ‘Ens hem unit per defensar el Sí a la independència perquè és l‘única opció política viable com a instrument per tenir un país millor, per decidir què fem dels nostres recursos’. Rovira va afegir que ‘no volem un Estat que s’oblida dels ciutadans i de l’interès general’. ‘Volem una república justa, que inverteixi en el talent, en els joves i que sigui la república qui assumeixi el risc d’emprendre’.

El més llegit

I després