I després

MEDITERRANIAN MEALS, EXPO AMB OBRES DE PIQUERAS

Compartiu aquesta història

Tal i com ja havíem avançat, des del passat divendres, 23 de març i fins el 15 d’abril, es pot contemplar a la sala d’exposicions de la quarta planta del Monestir, una exposició que sota el nom de “Mediterranian meals” comissarien i coordinen els alumnes de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm, un projecte anomenat Creativa’t, a través del qual adquireixen tècnica en exposicions.

L’any passat es va realitzar un primer projecte amb una exposició a l’antic hospital amb fotografies de Trevor Skinner i en aquesta ocasió s’han escollit obres de l’artista ganxó Carles Piqueras.

Piqueras s’inicia en el món de l’art a Sant Feliu de Guíxols fins que marxa a estudiar a l’Escola Massana de Barcelona.

A través d’una tècnica molt acurada, utilitza els llapis de colors i grafit sobre paper o fusta com a eines per transmetre una realitat gairebé fotogràfica.

Aquesta tècnica prové d’una evolució artística pròpia; s’inicia amb l’art abtracte fins que al 1987 comença amb nous projectes vinculats amb el còmic, la caricatura o la il·lustració per a diaris i portades de revistes.

Més endavant, un canvi d’estil el porta a començar de zero amb tècniques pròpies del realisme figuratiu; actualment continua amb aquest estil i mestratge.

Mediterranian meals as basa en la selecció d’obres realitzada pals alumnes de 1r de Batxillerat Artístic, prenent com a fil conductor l’essència de la Mediterrània i de la Costa Brava, una plasmació fidel a la realitat en la que ens suggereix l’aroma que es desprèn dels aliments, la vegetació, el mar… el qual ens transporta a mirar el món des de diferents perspectives.

Cadascuna de les obres que representen és el resultat d’un treball precís i meticulós i se’n obté un resultat impecable.

Els protagonistes declaren que “com a alumnes hem gaudit molt d’aquesta experiència que ens ha enriquit amb nous coneixements. Esperem que us agradi, de la mateixa manera que a nosaltres ens ha satisfet treballar en aquest procés creatiu. Us hi esperem a tots!”

Els alumnes participants en el projecte són: Oriol Bernabeu, Paula Cano, Gina Cortina, Addaia De Febrer, Andrea Escudero, Sofia Gil, Anastasia Grant, Abidel Hidalgo, Omar Mouna, Clara Muñiz, Nare Pérez, Juan de la Borbolla, Angelica Samwells, Roser Vila, Jianou Wu i Marina Yrla.

La tutora és Olga Massaguer i el projecte de Montse Barniol.

 

El més llegit

I després