I després

MARC GASCONS EN EL TOP 10 DE LA CNN DEL 2015

Compartiu aquesta història

La CNN inclou l’Informal, del xef guixolenc propietari d’Els Tinars de Llagostera (1 estrella Michelin), Marc Gascons, a la seva llista dels deu millors restaurants nascuts al 2015 que cal visitar aquest any. Aquest és l’únic establiment gastronòmic de tot l’Estat al qual fa referència la cadena nord-americana a seu article titulat “Where to dine in 2016: 10 ofthe world’s best new restaurants”, dins la secció “Food & Drink” de la CNN, on publiquen la llista. D’aquest restaurant, que va obrir les seves portes a principis de l’any passat dins del luxós hotel The Serras, a Barcelona, en destaquen l’empremta de Gascons en una carta de cuina catalana i mediterrània, amb productes frescos i de proximitat, ideal per a compartir. És una carta amb tant detall i delicadesa com l’hotel que l’alberga, que fa només uns dies ha estat guardonat amb 7 Travellers Choice Awards de TripAdvisor, essent el més premiat de tot l’Estat.
Marc Gascons es mostra satisfet per aquest important reconeixement i assegura que l’anima a seguir en la direcció actual: “És un reconeixement a la feina feta i a l’esforç de tot un equip, i posa en valor el tipus de cuina pel qual apostem sense dubtes, amb productes frescos i de productors d’aquí, perquè al final la nostra cuina és un aparador de la gran quantitat i qualitat dels productes de casa nostra”. D’entre els plats que proposa per a l’Informal el jove xef, la CNN fa referència als nyoquis amb mel i trufa negra i al cabrit a la graella amb olis d’infusions d’herbes. I apunta com a consell que, tot i el nom del restaurant, Informal, val la pena vestir-se a consciència per visitar-lo, “sobretot si es pretén sopar a la Terrassa de l’Informal”, la qual ofereix tapes d’autor amb unes vistes úniques.
La cadena nord-americana assegura que “entre l’àmplia varietat de noves inauguracions, hi ha deu taules a escala mundial per les quals val la pena viatjar al 2016”. A banda de l’Informal, assenyala aquests altres restaurants: OsteriaOggi (Adelaide, Austràlia), Hide Yamamoto (Macau, Xina), Coya (Dubai, Emirats àrabs Units), Frenchie (Londres, Regne Unit), Made Nice (Nova York, EUA), Urban Grill (Accra, Ghana), Maison 1888 (Danang, Vietnam), Cozinha Artagao (Rio de Janeiro, Brasil) i Le Bon Saint Pourcain (París, França).
Nascut a Sant Feliu el 1975, Marc Gascons va formar-se a l’Escola d’Hostaleria de Girona, on va ser reconegut amb el segon premi de la seva promoció. Els seus primers contactes amb la gastronomia van ser al restaurant familiar Els Tinars, de Llagostera, on es va incorporar definitivament com a cap de cuina a finals de 1999 després d’haver realitzat estades a les cuines de Carles Gaig, Carme Ruscalleda o Martin Berasategui.
Tot i la seva joventut, Gascons s’ha convertit un referent de la cuina tradicional catalana a la qual ha aportat la seva visió fresca i creativa. L’any 2005 va ser finalista al premi al millor Cuiner de l’Any que atorga anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, i un any després ho va ser en la categoria de Millor Cuiner Jove. El 2008 va ser triat millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast, i el mateix any va aconseguir la primera estrella Michelin per a Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a Millor Cuiner Jove.

 

 

El més llegit

I després