I després

11 NOTÍCIES + 11 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

PROGRAMACIÓ DE CARNAVAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS
Des de dimarts passat amb la presentació del cartell, ja s’han anat succeint tota una sèrie d’actes que s’emmarquen en el programa d’aquesta edició en la qual es comptarà amb set carnestoltes (els 7 pecats capitals) a càrrec de la colla Els Trempats que celebren el seu 10è aniversari .
En el següent arxiu hi trobareu tota la programació: CARNAVAL

500 CARNESTOLTES

 

MOR A SFG L’ESCRIPTOR CARLES HAC MOR
L’escriptor Carles Hac Mor (Carles Hernández Mor. Lleida 1940), va morir la nit de dimarts 26 de gener a Sant Feliu, on hi va recalar de la mà d’Esther Xargay.
Jaume C. Pons Alorda, des del digital de cultura Núvol, publica un article contundent on reivindica la trajectòria i la figura de “l’infrapoeta”, on lamenta el poc reconeixement assolit des de diversos àmbits. L’articulista el recorda com un permanent “defensor de propostes arriscades i sempre exuberants,. Al seu darrere deixa un seguit d’obres extremes, radicals, que demostren la increïble vitalitat d’un dels autors més extrovertits i imprescindibles de la literatura catalana dels darrers temps”: http://www.nuvol.com/noticies/mor-carles-hac-mor

500 HAC

 

L’AMBULÀNCIA DE SFG A LA PLAÇA ALABRIC
En les darreres setmanes s’han realitzat obres a la plaça Alabric, confluència amb Dos de Maig. Es tractava d’una rasa i soterrament de línies de subministre per a l’ambulància que a partir d’ara s’estacionarà en aquest punt.
Amb l’adjudicació del contracte de la gestió del transport sanitari a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) per part de la Generalitat en detriment del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió Girona que l’ha realitzat durant 17 anys, s’ha canviat l’emplaçament a Sant Feliu i l’Ajuntament ha cedit les instal·lacions de l’antiga casa del mossèn a l’asil d’una seu, compartida amb altres entitats com l’Associació de Veïns Molí de Vent, Pla de Barris, etc.

500 AMBULÀNCIA

 

CALENDARI I EMPLAÇAMENTS DE LA DEIXALLERIA MÒBIL
Des de l’Àrea de Neteja Urbana de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es fa públic el calendari per a l’any 2016 de la situació de la Deixalleria Mòbil, que anirà rotant per cinc emplaçaments de la ciutat: Plaça Ceuta, Rambla Generalitat, Plaça Miquel Murlà, Passeig del Mar i Escola Gaziel-Plaça Rosselló.
La seva funció és acostar periòdicament aquesta rèplica de petit format a les persones que no es poden desplaçar fins la deixalleria, situada a Vilartagues, per tal que puguin desprendre’s del material de rebuig que no s’admet en els contenidors convencionals de la via pública. CALENDARI D. MÒBIL 2016

500 DEIXALLERIA

 

PRESENTACIÓ DE LLIBRE SOBRE EGIPTE
Com ja havia avançat la nostra emissora, aquest divendres 29 de gener, a les 19 h., a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, tindrà lloc la presentació del llibre “Los Hicsos y su conquista de Egipto”, de Xavier Martínez Babón, egiptòleg. La presentació anirà a càrrec de Tomàs Pla i Pon, director del Museu d’Història de la Joguina de Sant Feliu de Guíxols.
Aquest llibre és una revisió i un estat de la qüestió actual d’una de les èpoques menys conegudes de la història de l’Egipte faraònic: el Segon Període Intermediari. Durant aquella fase, de la qual es conserven pocs materials arqueològics, Egipte va patir greus crisis polítiques, divisions territorials i el domini d’una monarquia d’origen forani: els hicses. Nous descobriments i noves teories estan desmuntant antics mites sobre la possible conquesta de guerrers asiàtics i el seu control de tot el territori egipci.

EGIPTE FACE

 

AQUEST DISSABTE, URIÇADA ALS JARDINS JULI GARRETA
La campanya gastronòmica “Temps d’Uriços” impulsada per l’Ajuntament i la participació de 22 establiments de la ciutat, torna als Jardins Juli Garreta per oferir una uriçada popular de dinamització de la campanya, a partir de les 11 del matí fins a exhaurir existències (1.500 unitats/250 racions de 6 uriços). Pel preu de 6 euros es serviran 6 uriços, una llesca de pa i copa de cava o bé aigua mineral.

500 URIÇOS

 

GDC DEMANA UN PLA D’ACTUACIÓ LOCAL LGBTI
Guíxols des del carrer presenta aquest dijous una moció al Ple que “promou, a través de les eines a l’abast municipal, programes de coeducació per a la eradicació de l’homofòbia i la transfòbia dirigits a centres educatius, espais juvenils i centres educatius de lleure”.
És una més de les accions que s’han generat arreu de l’Estat arrel de la mort de l’Alan, un jove de Rubi transsexual de 17 anys que es va treure la vida el passat mes de desembre pel bullying dels seus companys: NOTA GDC

500 TRANSFOBIA

 

ESTAL PACKAGING HA CRESCUT UN 12% EL 2015
L’empresa Estal Packaging, de Sant Feliu de Guíxols, especialitzada en la producció de solucions d’embalatge, ha tancat el 2015 amb un creixement superior a un 12% respecte al 2014, informa El Punt Avui. Aquest creixement, segons explica el seu director general, Gerard Albertí, és gràcies a la internacionalització i el màrqueting. Actualment, l’empresa te seus als estats espanyol i francès, als EUA, a la Xina i a Portugal i una presència comercial important a altres estats.
L’evolució de les ginebres en el sector alimentació els ha aplanat el camí cap a la divisió dels sectors de la cosmètica i la perfumeria.

500 ESTAL

CONCERTS A CAS ROMAGUÉ – CASA IRLA
– Diumenge 31 de gener, 17:00 h.: Quico Tretze
(Igualada, folk acústic) & Navratilova (St Feliu, cantautor folk de talent limitat). Quico 13 Tècnic de so i guitarrista, “m’inspiro en milers de lletres de cançons, escric els meus texts com si fossin melodies, així segueixo un tempo interior que em fa renunciar a qualsevol mètrica imposada.
Navratilova, des de Sant Feliu de Guíxols, alter-ego musical de l’Agus Segura, també als folkies Ask The Dust. Cantautor de talent limitat, sempre amb la seva guitarreta de 100 pesetes, i ,sobretot, combatiu i exempt de drets a Sgae. Navratilova és la seva faceta més intimista, minimalista i hippy.

500 AGUS

 

EL MIC CONVOCA EL PREMI DANI MONTESINOS DE PERIODISME ESPORTIU
El MIC (Mediterranean International Cup) torneig internacional de futbol base, del qual Sant Feliu n’és una de les seus, ha convocat el Premi de Periodisme Esportiu Dani Montesinos, que té la voluntat de recordar la figura del periodista de La Sexta, que va morir en accident de trànsit, i donar un impuls d’il·lusió i promoció als joves estudiants perquè puguin sumar experiència en un mitjà de comunicació. Els participants hauran d’entregar un treball periodístic centrat en la temàtica del futbol base i s’hi poden presentar estudiants de qualsevol dels estudis de grau de Periodisme o bé dels postgraus i màsters de Periodisme Esportiu. Les bases del premi es poden consultar al lloc web micfootball.com.

500 MIC

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 30 de gener
Camp de Futbol “Josep Suñer”
16,00h Futbol empreses La pansa- Veterans Pontenc

Camp Municipal de Futbol Vilartagues
E.F. Sant Feliu
10,00h. Prebenjamí B- Prebenjamí C
10,00h. Benjamí C- Baix Ter
12,30 h. Cadet A – Begur
16,00h. Juvenil A – Unió
18,00h. Juvenil B – Aro

Pavelló “Carles Nadal i Cosp”
18,00 h. Club Futbol Sala Guíxols A – Blanda

Diumenge, 31 de gener
Camp de Futbol “Josep Suñer”
17,00h AD Guíxols B- Vilobí

Camp Municipal de Futbol Vilartagues
E.F. Sant Feliu
09,45h. Benjamí A – Llagostera
11,00h. Aleví B- Sant Ponç

Pavelló Municipal La Corxera
Club Básquet Sant Feliu
10,00 h. Cadet Masculí B – Llagostera
12,00 h. Cadet Masculí A – Vedruna

500 efsf

 

El més llegit

I després