I després

Manifest dels més prestigiosos biòlegs i conservacionistes del món en favor de la Reserva Marina de SFG

Compartiu aquesta història

S’està celebrant fins aquest dimecres 29 de setembre, a l’hotel Eden Roc de Sant Feliu de Guíxols, una trobada de primer ordre mundial de biòlegs i conservacionistes destacats per la seva tasca de sostenir i d’informar sobre la conservació dels mars del planeta.

Continuen, doncs, les ponències i les discussions referents a aquesta temàtica, justament a pocs metres de on està prevista una de les poc més d’un centenar de reserves marines de tota la Mediterrània com és a l’entorn de la Punta de Garbí de Sant Feliu.

Per tal de donar-li suport, aquest col·lectiu amb representants de tot el món convocats per la prestigiosa fundació Pew (Pew Fellows in Marine Conservation )han redactat un manifest que diu textualment:

“Els sotasignants, reunits a Sant Feliu de Guixols des d’arreu del mon amb motiu de la trobada dels Pew Fellows in Marine Conservation, donem suport a la creació d’una reserva marina al litoral de Sant Feliu de Guíxols. Una reserva marina resultaria en la recuperació de la vida marina, i proporcionaria noves oportunitats econòmiques pel municipi, principalment associades al turisme (escafandristes, banyistes). A mes, la recuperació dels peixos dins de les reserves ajuda a recuperar les pesqueries locals (tant artesanal com esportiva). Les Illes Medes i altres reserves mediterrànies son exemples exitosos.”

Dos dels participants han fet les úniques declaracions fins el moment són: Enric Sala, investigador de National Geographic i Fiorenza Michelli, professora de ciències en la biologia de la universitat de Stanford, que podeu escoltar a continuació:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/reserva_marina_2.mp3]

Carles Motas, declaracions 23 de Setembre:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/congres_pew.mp3]

El més llegit

I després