I després

‘LumLab’ és el nou festival de la llum que arriba per Setmana Santa a Sant Feliu de Guíxols

La proposta, que tindrà lloc del 14 al 18 d’abril en diversos espais de la ciutat entre les 5 de la tarda i la 1 de la matinada, consisteix en un festival artístic amb projeccions i jocs de llum vora el mar.

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts al matí s’ha presentat el festival de la llum ‘LumLab’ al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. La proposta, que tindrà lloc del 14 al 18 d’abril en diversos espais de la ciutat entre les 5 de la tarda i la 1 de la matinada, consisteix en un festival artístic amb projeccions i jocs de llum vora el mar.

Aplegarà artistes amb projecció internacional i també una representació important de talent artístic local, un projecte que “casa totalment amb el discurs que tenim com a ciutat cultural que aposta plenament per la cultura, el patrimoni i l’art” destaca la regidora d’Esdeveniments de Ciutat i Turisme, Núria Cucharero.

“Es tracta d’un festival on, a través de l’art i el joc amb la llum, pretenem que tothom que ens visiti recorri diferents punts de la ciutat, 12 espais on hi tindrem aquestes instal.lacions artístiques de diferent format, on la llum té un gran protagonisme”, en una proposta “que va dirigida a tota la família”, destaca la regidora.

L’acte de presentació ha comptat també amb l’alcalde, Carles Motas i la responsable tècnica del ‘LumLab’ Maria Güell.
Güell ha destacat “la qualitat paisatgística” de Sant Feliu i que “s’han escollit peces que són adients” per explorar “el límit entre la ciutat i el mar”, que és on se situen la majoria de les obres.

“Sempre hi ha els condicionants de cada peça” però Sant Feliu “és un lloc amb facilitats i oportunitats de posar espais en valor” per poder-hi ubicar les peces.

L’alcalde, Carles Motas, ha destacat que el ‘LumLab’ “enllaça amb el projecte que a partir d’ara s’executa a la ciutat”, fent referència a les obres que hi ha previstes els propers mesos i que ajudaran crear el model de “ciutat d’art”, en un procés en el qual la remodelació urbanística “anirà acompanyada d’expressions artístiques”. “Si volem que Sant Feliu sigui una ciutat d’art, s’ha de veure l’art arreu”, ha afirmat.

La inauguració serà el dijous 14 d’abril a les 9 del vespre amb la col.laboració de les entitats Llops de Mar, l’Associació El Fortim i Club Nàutic, amb un espectacle a la badia on les seves embarcacions, combinades amb la foscor, el mar i els jocs de llum, faran una acció artística espectacular.

Podeu veure el vídeo presentació del LumLab fent clic aquí.
Podeu consultar totes les obres fent clic aquí.

El més llegit

I després