I després

LLUM VERD PER A LA VENDA DEL PANORAMA

Compartiu aquesta història

L’Estat ha autoritzat la Generalitat a vendre l’antic hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols a una societat gironina per 1,86 milions d’euros, segons informa l’ACN. L’edifici, a l’extrem de la badia, és la joia de la corona de l’herència intestada dels germans Anlló, ha informat El Punt Avui.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, remarca: “Qui el compri l’ha de destinar a hotel, perquè aquest és l’ús que té la finca.” El tràmit es va publicar ahir al BOE, perquè en aplicació del 155, corresponia al govern espanyol donar el vistiplau a l’operació. Segons recull el butlletí oficial, el comprador és la societat Gestim Assessors Financers SL, que adquirirà el Panorama per venda directa després que la subhasta de l’hotel quedés deserta. Motas, confia que aviat es pugui constituir el govern per començar a repartir els diners del llegat. De fet, tenia el compromís verbal de Patrimoni de la Generalitat que el municipi rebria allò que s’ha ingressat fins ara.

El maig del 2014, la Generalitat ja va trobar comprador per al lot dels antics hotels Rex I i Les Noies de Sant Feliu de Guíxols, una de les peces més valuoses de l’herència dels germans Anlló. El grup barceloní Renta Corporación Real Estate, especialitzat en la compra, rehabilitació i venda d’immobles, el va aconseguir per un import de 494.910 euros, un 20% menys del valor inicial, ja que l’oferta aspirava directament a la segona convocatòria. La direcció general de Patrimoni també va donar sortida a l’edifici del vell hostal Montserrat –a la mateixa rambla del Portalet– i una casa al carrer de la Creu. En total, els tres lots es van vendre per 867.061 euros.

El més llegit

I després