I després

15 NOTÍCIES + 15 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

AQUEST DIUMENGE TORNA EL TEATRE AMATEUR A SFG
Després de la parada nadalenca, torna el Concurs de Teatre Amateur amb l’obra “Va ser un home excepcional”, sota la direcció del propi autor, Joan Carles Maldonado, i a càrrec del Grup Teatral l’Eramprunyà de Gavà.
“La família Morlans Xipre està de dol, el pare és mort. Familiars i amics s’han de trobar al funeral, els fills esperen l’arribada del difunt, el capellà té molta pressa, la vídua no para de menjar, s´ha d’anar a buscar la tieta Frida, els néts no apareixen. Arriba un visitant que ningú coneix i que farà tremolar la família. Hi haurà funeral?”

 

OFERTA DE TREBALL A L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, informa que s’ha ampliat el termini de presentació d’instàncies per a la participació en el procés selectiu que ha de regir el concurs oposició lliure per urgència d’un tècnic o tècnica mig per executar un programa determinat a l’Àrea d’Activitat Econòmica o Projectes Estratègics.
El termini de presentació d’instàncies comprèn des del dia 5 de gener fins el 15 de gener de 2018, ambdós inclosos. Els links són els següents: Instància específica Bases específiques del procés Oferta de treball El procés i tota la informació, així com la relació de mèrits es troba ja a la disposició de tothom a la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

 

RESCAT D’UN MOTORISTA A LA ZONA DE CASANOVA
Els Bombers de la Generalitat varen haver de mobilitzar l’helicòpter el passat divendres per anar a rescatar un motorista que s’havia accidentat i s’havia lesionat en una cama a Sant Feliu de Guíxols, informava El Punt Avui. El ferit havia caigut en una zona de difícil accés per als rescatadors al coll d’en Romaguer, a la zona de la urbanització Casanova.
Un cop localitzat el ferit, els bombers el van pujar a l’helicòpter, que el va traslladar fins a l’hospital Josep Trueta de Girona.

 

AQUEST DIUMENGE A TV3, ECONOMIA EN COLORS A SFG
L’últim programa de la temporada del programa Economia en Colors de TV3, que es va gravar al Teatre-Auditori de Sant Feliu l’estiu passat, s’emetrà aquest diumenge,7 gener a les 22:40 h.. L’emissió va patir un canvi de data ja que inicialment estava prevista per a finals del mes de desembre, tal com havia anunciat la cadena. “Al loro, que no estamos tan mal” dóna nom al programa que fa un homenatge a Hans Rosling, un professor i divulgador suec.
” Crisi, desnonaments, atur, retallades, pobresa, fam, guerres, refugiats, desigualtats, canvi climàtic. Són realitats que hem viscut, i que hem vist i veiem cada dia a les notícies. El món va molt malament. O no? Xavier Sala i Martín fa un homenatge a Hans Rosling, mort fa uns mesos, que era conegut per la seva lluita mitjançant la visualització de dades contra les idees preconcebudes.

 

JA ES PODEN CONTEMPLAR ANTICS MURS AL SUBSÒL DEL MONESTIR
Els arqueòlegs de l’empresa ATICS SL continuen amb les excavacions arqueològiques que varen iniciar el passat 11 de desembre a la Plaça Abadia, a la part posterior del Monestir, on ja es poden contemplar alguns murs soterrats, tal i com es pot veure a la fotografia del passat dijous.
Els treballs actuals que l’equip d’arqueòlegs està portant a terme forma part de la primera secció explorada en el 50% de la plaça, després es cobrirà i s’analitzarà l’altra meitat i, en la tercera fase, s’actuarà al carrer de l’Horta, espais sobre els quals està previst que s’edifiqui el futur Museu Carmen Thyssen que, segons es va anunciar, entrarà en funcionament l’any 2020.

 

LA QUINA DEL FUTBOL GANXÓ APLEGA PROP DE 2.000 PERSONES
En els dos dies de celebració de la Quina del Futbol Ganxó (26 de desembre i 1 de gener) es varen comptabilitzar prop de 2.000 persones que varen participar en les jugades, en les quals els premis, valorats en gairebé 4.000 euros, consistien en sopars, electrodomèstics, televisors Play Satations, telèfons mòbils, viatges, ordinadors, paneres, caixes de cava, pernils i molts premis més de tota mena.
Els organitzadors es mostren molt satisfets per la cessió de l’envelat del Guíxols Arena per part de l’Ajuntament que, en la primera jornada va quedar petit i agraeixen als establiments col·laboradors les seves aportacions per complementar els premis.

 

COL·LECTIVA D’ALUMNES DE L’ESCOLA D’ART I DISSENY JOSEP ALBERTÍ
Fins aquest dissabte es pot contemplar a la Galeria Cendrós de la Rambla Vidal l’exposició col·lectiva de treballs dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny Josep Albertí de Sant Feliu amb obres realitzades amb diverses tècniques, sota la direcció de Carola Ellemberger.
A l’escola hi convergeixen persones adultes de diverses nacionalitats que tenen inquietuds artístiques com olis, acrílics, textures, amb pinzells i amb paletes, realitzades per onze artistes en representació del col·lectiu interessat en aprendre o bé progressar en l’expressió de les arts plàstiques.
L’escola és oberta a totes aquelles persones interessades en qualsevol de les tècniques que s’imparteixen com dibuix lineal, manualitats, ceràmica, gravat, escultura, dibuix, mandales, il·lustració, pintura, tècniques mixtes, etc.

 

LA SETMANA ENTRANT S’ESTRENA “LES NENES DE LA GUERRA”
El diumenge de la setmana entrant, 14 de gener a les 6 de la tarda, s’estrena al Teatre-Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols documental “Les nenes de la guerra”, que compta amb el testimoni de 12 nenes de la Guerra Civil, que ara ronden entre els 86 i el 98 anys on relaten, no tan sols la seva experiència al llarg del conflicte bèl·lic com la por, la fam i els bombardejos, sinó també els jocs, les cançons, la família o l’escola.
Aquest projecte l’han portat a terme l’equip 10 Auris, format per una desena de fotògrafs amateurs, sota la direcció d’Amàlia Feixas, del qual es va fer la preestrena privada per a les protagonistes a mitjans de novembre a la Casa Irla. L’accés és gratuït.

 

ELS PATGES VISITAREN TRES ESPAIS DE LA CIUTAT
El passat dimecres, 3 de gener, prèvia a l’arribada dels cartells reials a Sant Feliu, tant a la part baixa de la ciutat, centre i a la part alta, varen fer acte de presència els Patges Reials per atendre les peticions dels mes petits davant la proximitat de la diada de Reis.
A les 18h. en un acte organitzat per l’Associació de Veïns de Vilartagues es va donar la benvinguda als patges amb una assistència de gairebé 200 persones que varen participar de l’espectacle del Centre de Lleure Exquitx i d’una xocolatada.
A les 19 h arribada dels Patges Reials, i recollida de cartes al Museu d’Història de la Joguina, a la rambla Generalitat i a la plaça Salvador Espriu, organitzat per l’Ajuntament.

 

REPOSEN L’ESTELADA DEL MASTELER DE LA BARANA DE MAR
La senyera estelada torna a onejar en el masteler de la barana de mar de Sant Feliu de Guíxols després que, per enèsima vegada hagués estat arrabassada per desconeguts, que de forma reincident la despengen i la fan desaparèixer durant la nit.
Després d’aquesta acció, sempre hi ha la reacció de reposar-la, que és el que s’ha tornat a fer en aquesta ocasió, com mostrem a la fotografia d’aquest mateix divendres.

 

REVETLLA DE CAP D’ANY A L’ENVELAT DEL GUÍXOLS ARENA
El “VaParirTour” va fer parada a Sant Feliu de Guíxols el passat cap d’any amb tres dels disc joqueis més reconeguts de Ràdio Flaixbac a l’envelat que l’Ajuntament va llogar per realitzar diverses activitats al Guíxols Arena.
Unes 350 persones hi varen assistir per ballar al so dels èxits de l’emissora catalana que varen desembarcar a la ciutat per tornar a oferir la possibilitat de disposar d’un espai dins del municipi per la celebració del cap d’any, sense haver de sortir a altres poblacions i evitar les carreteres.
Des de l’Ajuntament es dóna per bona l’assistència si es té en compte que és la primera vegada que s’ofereix aquesta possibilitat i el marge de temps per anunciar-ho.

 

SATISFACCIÓ PELS PASTORETS I EL PESSEBRE VIVENT
A l’hora de recollir impressions de les activitats en les quals s’hi ha implicat l’Agrupació Teatral Benet Escriba, la co-directora de l’Agrupació, Roser Descayre, declarava a la nostra emissora: “Estem molt contents perquè la gent ha vingut, ha reaccionat i s’ha divertit. Feia dos anys que varem decidir fer altres representacions com el Mag d’Oz o el Poema del pessebre, però amb la resposta rebuda, queda clar que hem de continuar fent els Pastorets. Enguany érem una cinquantena de persones i, tot i que en altres edicions havíem arribat a ser un centenar, tot ha funcionat bé i estem molt satisfets.
Quant al Pessebre Vivent als Jardins del Monestir, tot i que jo era escèptica, he de reconèixer que va ser un èxit i de cara a properes edicions ja tenim bones idees.

 

PRESENTARAN EL CURS DE FOTOGRAFIA DE JORDI GALLEGO
El dimecres, 10 de gener a les 20h. es presentarà al Casal de Tueda el Curs bàsic d’iniciació a la fotografia, ideal per adquirir els coneixements previs necessaris per al funcionament de la càmera i la posterior configuració de la imatge per crear fotografies de màxima qualitat.
El curs l’impartirà Jordi Gallego al Casal de Tueda des del 10 de gener fins el 28 de març, amb dues hores setmanals de teoria, els dimecres de 20 a 22 h. i dues sortides de pràctiques. Material: Càmera rèflex digital, no és imprescindible, però si necessària pel bon seguiment del curs, que també es podrà seguir Internet. Telèfon de contacte: 652 92 12 05.

 

MÉS DE 300 PERSONES PARTICIPEN EN EL PRIMER BANY DE L’ANY DE SFG
El primer bany de l’any que organitza el Club Aquàtic Xaloc a Sant Feliu de Guíxols va tornar a reunir més de 300 participants disposats a desafiar les baixes temperatures sota l’atenta mirada dels centenars d’espectadors que, abrigats amb anoracs i bufandes, seguien visualment les evolucions dels més atrevits i els enregistraven amb els seus dispositius mòbils. Segons els organitzadors, el participant més jove tenia 1 any i el més gran 81.
Un any més la gent de Sant Feliu i de municipis dels voltants varen celebrar l’entrada d’any d’una forma original, atrevida i participativa en les aigües de la badia comptant, com és tradicional, amb el reconfortant brou de l’Imma, la xocolata desfeta i la col·laboració del Centre Excursionista Montclar i dels voluntaris de Protecció Civil.

 

AQUEST DIUMENGE, SARDANES AL PASSEIG DE SANT FELIU
Aquest diumenge, 7 de gener, a les 12 del migdia, 617 audició de sardanes al Passeig dels Guíxols a càrrec de la cobla La Principal de Banyoles amb el següent programa: “Capvespre a la Ràpita” (Alfred Abat), “Santfeliuenca” (Martí Llosent), “La memòria dels cargols” (Josep Cassú), “Ventolina” (Jaume Bonaterra), “Emília” (Bartomeu Vallmajó), “Viladesens” (Francesc Mas Ros) i “RepicóLa Santa Espina” (Enric Morera). Organitza l’Agrupació Amics de la Sardana.

El més llegit

I després